KU Motion Krista 550x90px

"Voi mennä tosi hyvin tai tosi huonosti"

Hiihtäjät odottavat Suomen cupin avausta mielenkiinnolla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Hiihtäjät odottavat Suomen cupin avausta mielenkiinnolla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kauden avauskisojen alla hiihtäjien yleinen tuntemus on, että voi mennä tosi hyvin tai tosi huonosti. Sellaiset olivat ajatukset myös Suomen cupin avauksen ennakkotiedotustilaisuuteen osallistuneella nelikolla Vuokatissa.

- Aina sitä odottaa kauden avausta, kisojen takia töitä tehdään, Matias Strandvall sanoi.

Strandvall ei osannut sanoa omasta tämän hetkisestä kunnostaan oikein mitään. Syynä siihen olivat harjoituksellisesti hyvin ja terveenä sujuneen kesän jälkeen viime viikkoina iskeneet vaikeudet.

- Viimeisen kuukauden aikana on ollut vastoinkäymisiä. Ramsaussa tuli vatsatauti ja sen jälkeen juoksijan polvi, en ole juossut kolmeen viikkoon, viime vuonna mykoplasman takia Suomen cupin avauksen väliin jättänyt sprintteri sanoi.

pentsinenanssi2610 hlAnssi Pentsinen. Kuva: Heidi LehikoinenAnssi Pentsisen epäonnet ovat osuneet maajoukkueleireille joko flunssan tai muun epäonnen muodossa. Kesäkuussa hän loukkasi nilkkaansa Jukolassa, mikä pakotti jättämään Aateli Racen aikaan Vuokatissa olleen leirin väliin.

- Mielenkiintoista katsoa huomenna, mikä on tilanne, viime alkukauden komeetta sanoo.

Anne Kyllönen jätti maajoukkueen Italian-leirin väliin ja on keskittynyt harjoitteluun kotimaisemissa. Viime vuonna Suomen cupin voitto antoi kajaanilaiselle hyvän lähdön kauteen, josta tuli uran toistaiseksi paras.

- Tällä hetkellä on viimeinen tosi kova treenijakso. Huomenna voi mennä tosi hyvin tai tosi huonosti, Kyllönen puki sanoiksi hiihtäjien yleisen tuntemuksen.

Kyllösen kovimmat haastajat ovat lauantaina maajoukkuekollega Mona-Liisa Malvalehto ja B-maajoukkueen lupaava Maria Grundvall.

- Syksyn harjoittelukin on onnistunut aika hyvin, mutta parin viime viikon aikana on ollut ongelmia hengityksen kanssa. Siksi on vähän epävarma olo, Grundvall sanoi.

Suomen cupiin on tällä kaudella tullut yksi osakilpailuviikonloppu lisää, kun Vuokatista parin viikon päästä hiihdetään Rovaniemellä. Kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo totesi avausviikonlopun alla järjestelyiden eri osa-alueiden sujuvan helpommin kuin viime vuonna.

- Kelinkin puolesta olemme aika lailla mukavammissa olosuhteissa kuin viime vuonna, jolloin pahimmillaan oli 10 astetta lämmintä, Koivusalo viittasi tyytyväisenä muutamaan pakkasasteeseen.

Suomen cupin sprintteihin on ilmoittautunut 75 miestä ja 63 naista. Viesteihin on ilmoittautunut 25 naisten ja 39 miesten joukkuetta.

Lauantaina kilpailut alkavat kello 10 karsinnalla. Naisten loppukilpailu hiihdetään 13.31 ja miesten loppukilpailu 13.40. Yle seuraa kilpailuja lauantaina kello 12.10 alkaen ja sunnuntaina kello 11.45 alkaen TV2:ssa. Lähetyksiä voi seurata myös Yle Areenassa.

Lähtölistat: http://www.vuokattievents.fi/lahtolistat

-Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri