KU Rollerski 550x90px

Malvalehto ja Strandvall hallitsivat Suomen cupin avausta

Naisten TOP3. Kuva: Heidi Lehikoinen

Naisten TOP3. Kuva: Heidi Lehikoinen

Suomen cupin avauskilpailu Vuokatissa ei kärjen osalta tarjonnut suuria yllätyksiä. Miesten tasaisesta porukasta päivän paras oli Matias Strandvall, naisten kilpailun toinen suuri voittajasuosikki Mona-Liisa Malvalehto piti pintansa. Strandvallia lähimmäksi pääsi kotiladuillaan Juho Mikkonen, Strandvallin seurakaveri Toni Ketelä nousi kolmanneksi. Miesten kilpailu tarjosi myös dramatiikkaa, sillä alun perin kolmantena palkittu Anssi Pentsinen hylättiin luistelupotkujen vuoksi.

- Oma hiihto meni tosi hyvin ja oli kontrollissa koko ajan. Vaikka oli aika nopea ja sähäkkä rata, en säheltänyt liikoja. Tekniikka pysyi kasassa. Tasatyöntö on ollut vähän hukassa aiemmin, mutta se on kesän aikana löytynyt ja toimi tänään, voittoaan näyttävästi tuuletellut Strandvall iloitsi.

strandvall hlStrandvall voitti Suomen cupin aloituksen. Kuva: Heidi LehikoinenStrandvall lähti finaaliin pitämään vauhtia. Hän tiesi toisessa välierässä hiihtäneiden Ketelän ja Kalle Lassilan saaneen vähemmän palautumisaikaa kuin Strandvall ja Pentsinen esimerkiksi, joten Strandvall ehdotti Pentsiselle vauhdinpitoa.

- Niinhän me pidettiin. Oli tavoitteena päästä ekana ”Hönkämäkeen” (viimeinen nousu), koska en ole siinä haarakäynnissä niin ketterä kuin Mikkosen Juho. Pääsin siihen ekana, sain vetää ihan omaa rytmiäni ja sitten ei ollut kuin taistella maaliin, Strandvall sanoo.

Juho Mikkonen haki finaalissa voittoa, mutta oli päiväänsä tyytyväinen.

- Ei se paljon jäänyt, joten olen tyytyväinen. Hiihto oli vähän nousujohteista taas niin kuin minulla aina nämä sprintit olleet. Välierä ja finaali kulkivat kyllä hyvin, Mikkonen.

Ketelä ei päässyt kolmatta sijaansa juhlimaan kuin jälkikäteen, mutta päivän anti ilahdutti häntäkin.

-Sain neljä starttia, mikä oli tavoite ja kausi lähti hyvin käyntiin. Finaali oli ehkä pienoinen pettymys. Finaalissa kaistanvaihdot olisivat ylämäessä voineet olla paremmat. Jäin vähän sumppuun. Laskussa oli sen verran vaikeuksia, että siinä meni loputkin mahdollisuudet, Ketelä sanoi.

Malvalehto kaipaa vielä lisää potkua ratkaisuvaiheeseen

malvalehto2610 hlMalvalehto hallitsi naisten finaalia. Kuva: Heidi LehikoinenMalvalehdon jälkeen kakkoseksi ei yltänyt se toinen voittajasuosikki Anne Kyllönen vaan 21-vuotias Maria Grundvall. Kyllönen oli viimeiseen nousuun asti kärkipaikalla, kunnes kompurointi pudotti hänet omassa luokassa olleen kärkikolmikon kolmanneksi. Malvalehto oli ykkönen karsinnasta lähtien.

- Finaali oli vähän sähellystä, mutta ehkä se taas opettaa miten sprinttiä porukassa hiihdetään. Aika-ajo oli yllättävän räväkkää, se oli ehkä vähän yllätys. Finaaliin pitää saada aika paljon enemmän potkua. Lihaksistossa on vielä treenifiilis, mutta ehkä terävyyttä alkaa jatkossa löytyä viimeiseenkin erään, Malvalehto arvioi omaa vauhtiaan.

Puoliväli- ja välierässä Malvalehto pääsi hiihtämään rennosti, joten hän olisi itse odottanut, että finaalissa olisi löytynyt enemmän paukkuja.

- Se meni kuitenkin vähän sellaiseen sähellykseen, en malttanut enää hiihtää rauhassa, ihan ok. Aika-ajossa oli ehkä paras vire, että tuntui, että en oikein jaksanut lopussa enää verrytelläkään, Malvalehto kuvasi pitkää päivää.

Kyllönen olisi haastanut Malvalehdon varmasti tiukasti loppuun asti, mutta ylämäen kompuroimisesta huolimatta kajaanilainen oli päiväänsä tyytyväinen.

- Hyvä maku jäi, hiihto parani erä erältä. Finaalissa oli ylivoimaisesti parasta hiihtoa tältä päivältä. Sprinttitreenit on vielä tekemättä, tämä oli oikeastaan minulle ensimmäinen tällainen lyhyen matkan treeni. Olen tosi tyytyväinen, jos sitä kaatumista ei lasketa mukaan, Kyllönen sanoi iloisena.

Grundvall oli päivän iloisimpia onnistujia.

- On ollut vaikeuksia hengityksen kanssa, mutta se tuntui nyt toimivan hyvin. Eka alkuerä tuntui vähän vaikealta. Välierä tuntui vähän paremmalta, mutta kaaduin ylämäessä. Onneksi pääsin jatkoon. Finaalissa hiihto tuntui paremmalta, Grundvall sanoi.

Grön piti näkemästään

Sprinttimaajoukkueen valmentaja Niclas Grön seurasi kilpailuja paikan päällä. Hän oli yhtä hymyä ja kehui kilpailupäivää fantastiseksi. Gröniä ilahdutti, että muutaman asteen pakkassäässä tarjolla oli kaikille tasapuoliset olosuhteet.

- Miesten kilpailussa ei tänään ollut yhtä ennakkosuosikkia, siellä oli yhdeksän hiihtäjää, jotka pystyvät voittamaan. Miesten hiihto on nyt aivan uudella tasolla. Naisten puolella erot olivat hieman liian isoja kansalliseen tasoon, mutta olen todella iloinen, että Maria (Grundvall) on mukana kärkitaistossa. Saimme erittäin hyvän alun kilpailukauteen”, Grön sanoi.

>>Naisten tulokset

>>Miesten tulokset

-Heidi Lehikoinen


 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri