KU Rollerski 550x90px

Jämsänkosken Ilves ja Kangasniemen Kalske juhlivat viestivoittoja

Kangasniemen Kalskeen naiset. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kangasniemen Kalskeen naiset. Kuva: Heidi Lehikoinen

Jämsänkosken Ilves vei miesten ja Kangasniemen Kalske naisten viestivoiton Suomen cupissa Vuokatissa. Viesteissä näkyi muutamilla joukkueilla normaalimatkan maajoukkuehiihtäjien puuttuminen, mutta molempien ykköstilat tulivat vahvan esityksen jälkeen.

Miehissä Kuhmo-Ski oli toinen 23,7 sekuntia hävinneenä, Vuokatti Ski Team Kainuu jätettiin kolmanneksi. Naisten kakkonen oli Vuokatti Ski Team Kainuu 47,8 sekuntia voittajalle hävinneenä, Kouvolan Hiihtoseura oli kolmas.

Naisten voittajajoukkue hiihti järjestyksessä Heini Hokkanen, Terttu Lappi ja Silja Tarvonen. Hokkanen ei pysynyt avausosuudella terävimmän kärjen, Anne Kyllösen, Maria Grundvallin ja Mona-Liisa Malvalehdon, kyydissä, mutta toi seuran vaihtoon seitsemäntenä 34,4 sekuntia kärjestä.

- Periaatteessa meni ihan suunnitelmien mukaan. Kyydissä pysyin, kovia hiihtäjiähän siinä oli samalla viivalla. Eroa ihan kärkeen tuli, mutta olen kyllä tyytyväinen, Skandinavia-cupiin ja SM-kisoissa 10 sakkiin pääsyyn tavoitteensa asettanut Hokkanen sanoi.

Terttu Lapilla oli hyvä päivä. Hän nosti Kangasniemen kakkoseksi, 2,7 sekunnin päähän Kouvolan Hiihtoseurasta.

- Yllättävän hyvin kulki! En ole pystynyt tekemään jalkalenkkejä kahteen kuukauteen, kun akillesjänne on oireillut. Juoksulenkit uupuvat ihan täysin, olen kyllä pystynyt hiihtämään ja pyöräilemään.  Siihen nähden tämä oli yllätys, Lappi sanoi hymyillen.

Oksennustauti verotti Saapungin kisavirettä

Silja Tarvonen ratkaisi voiton heti alkutaipaleella ja kasvatti eroa tasaisesti loppuun asti. Tarvonen kuvasi kauden avaushiihdossa näkyvän vielä sen, ettei kovaa ole vielä hirveästi tehty.

- Kyllä sitä rentouttakin löytyi. Oli tosi mukava lähteä hiihtämään, tytöt oli pedanneet unelmapaikan. Meillä on tosi hyvä tiimihenki. Rennolla ja luottavaisin mielin lähden kauteen. Aika näyttää, miten suksi alkaa liikahtamaan, otan mitä on tullakseen, Tarvonen sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuu nousi toiseksi B-maajoukkueen Susanna Saapungin vahvalla ankkuriosuudella. Tälle kaudelle seuraan siirtynyt Saapunki sanoi, etteivät lähtökohdat olleet parhaat mahdolliset.

- Alkuviikko meni ihan täysin oksennustaudissa. Sen takia en eilen hiihtänyt. Aika tasaista taaperrusta, ei vielä kierroksia saa kroppaan. Onneksi tytöt hoitivat homman hyvin, niin oli itsellä helppo hiihtää. Ajatuksena oli, että jos kaikki pystyvät tasaiset hiihdot tekemään, pitäisi olla korkealla, Saapunki sanoo.

Kouvolan avausosuuden hiihtäneelle Mona-Liisa Malvalehdolle kolmossija oli yllätys. Omaan hiihtoonsa hän ei kovin tyytyväinen ollut.

- Vaikeaa oli, sellaista punnertamista. Anne lähti toiselle kiekalle aika kovaa kyytiä, sitten tuli vähän kiirus. Teknisesti ei ollut lähellekään parasta tekemistä. Sain viikonlopulta hyviä treenejä. Näin, että kunto on suht'koht hyvällä mallilla, ei tarvitse olla huolissaan, Malvalehto sanoi.

Yhtä tyytyväinen viikonloppuunsa oli Kyllönen, jonka luoma johto vaihtui Kainuun Hiihtoseuralle nuorten joukkuetovereiden osuuksien jälkeen lopulta 12:nteen sijaan.

Kittilä pettyi ankkuriosuuteensa

ilves sc viesti 2012 hlJämsänkosken Ilves. Kuva: Heidi LehikoinenJämsänkoski hiihti järjestyksessä Henri Jelonen, Anssi Pentsinen ja Jussi Simula.  Jelonen tuli vaihtoon 11:ntenä, 40,7 sekuntia kärjestä. Hänelle kauden avaus vapaalla on aina ollut haastava.

- Sain kuitenkin tuotua ihan hyvissä asetelmissa vaihtoon. Ihan järkevä ero oli, en mitenkään tyytyväinen omaan hiihtoon ole. Pojat tekivät sen mitä odotinkin, sellaista perusvarmaa suoritusta, Jelonen sanoo.

Pentsinen sai viikonlopulleen mukavan päätöksen ja sprinttimaajoukkueen leirille mukavan alun.

- Ei tullut sellaista lamauttavaa väsymystä. Meni suunnitelmien mukaan, yritin saada takamatkaa kiinni. Ennakkoon katsottiin, että kakkososuudella oli selkeästi muihin joukkueisiin nähden iskun paikka ja siihen yritettiin hyökätä. Sain tästä viikonlopusta ainakin parempaa mieltä, on ollut vähän mieli maassa sairastelujen takia, Pentsinen sanoi.

Simula lähti osuudelleen 7,8 sekuntia Borgå Akillesin (lopulta 13:s) ankkurin jälkeen ja 8 sekuntia ennen lähimpää uhkaajaansa, Kuhmo-Skin Kusti Kittilää.

- Vähän kaksijakoisesti sujui. Piti lähteä aikalailla urku auki. Eka kiekka oli vähän sellaista vaikeaa. Kiekan jälkeen huomasin, että Kustilla taipuu vauhti, sitten pystyin menemään rauhallisesti, kun huomasin eroa tulevan silläkin vauhdilla. 1,5 kiekan kohdalla tuli jo varma fiilis, kun eroa alkoi tulla. Itselle jäi ratkaisun avaimet, kun pojat toivat ne minulle, MM-kisojen 15 kilometrille paikkaa tavoitteleva Simula kehui joukkuetovereitaan.

Kakkossijan vieneestä Kuhmon joukkueesta löytyi sekä iloisia että pettyneitä ilmeitä. Juho Mikkonen jatkoi hyvää viikonloppuaan hiihtämällä varman avausosuuden (5./8,2 sekuntia kärjestä), mutta Kusti Kittilä odotti itseltään enemmän.

- Suunnitelmana oli, että Jussi kiinni ja ohi ja maalissa kädet ylös. Se oli hyvä suunnitelma mutta huono toteutus. Aika hyvä harjoituskausi on takana, odotin itseltäni paljon enemmän, en saanut kaikkea ulosmitattua mitä haluaisi. Kai se oli lihavalta yli-ikäiseltä kehäraakilta odotusarvon mukainen hiihto, Kittilä sätti itseään.

Jylhällä kulki, Manninen sitoutunut OH:n viestiprojektiin

Vuokatti Ski Team Kainuuta heikensivät muun muassa maajoukkueleirillä olleiden Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen puuttuminen. Lisäksi avausosuuden Mikko Koutaniemi palasi vasta pitkältä leiriltään Italiasta ja Matti Hiiroselta meni sauva poikki heti alussa. Martti Jylhä hilasi kuitenkin seuran 11:nneltä sijalta kolmanneksi.

- Oli tosi helppoa hiihtoa. Sanoin Lasselle (Paakkonen), kun lähdettiin, että minua ei kiinnosta nämä sijoitukset millä ollaan, lähetään tekemään yhdessä vähän hommia. Siinä oli hyvällä iskuetäisyydellä paljon joukkueita, siitä oli helppo napsia, kun hiihto kuitenkin tuntui kohtuu kevyelle. Vähän yllätti kuitenkin se, että kolmanneksi asti, Jylhä sanoi.

Jylhän vahva nousu jätti neljänneksi Ounasvaaran Hiihtoseuran, jonka ankkurina nähtiin yhdistetyn kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin urheilijoihin kuuluva Hannu Manninen.

- Mukava oli hiihtää, ehjä hiihto ja ihan hyvä mieli. En oikein osannut luoda mitään etukäteissuunnitelmaa, pakko oli vaan pitää jäitä hatussa. Olen sitoutunut tähän viestiprojektiin seurassa, pyrin säännöllisesti käymään hiihtämässä ja sillä ajatuksella treenaamaan, että siellä kulkisi hiihto kovaa, Ari Luusuan seuratoveri Manninen sanoi.

Suomen cup jatkuu Rovaniemellä 10.-11. marraskuuta.

Tulokset

>>Miesten viesti

>>Naisten viesti

-Heidi Lehikoinen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri