KU Rollerski 550x90px

Riitta-Liisa Roponen liittyy Skinfit Racing hiihtotalliin

Riitta-Liisa Roponen hiihtää jatkossa myös pitkän matkan hiihtoja. Kuva: Skinfit Racing Team

Riitta-Liisa Roponen hiihtää jatkossa myös pitkän matkan hiihtoja. Kuva: Skinfit Racing Team

Riitta-Liisa Roponen on päättänyt jatkossa osallistua myös pitkän matkan hiihtoihin ja liittyy itävaltalaiseen Skinfit Racing hiihtotalliin 4+1-vuotisella sopimuksella.

Hiihdon normaalimatkoja Roponen ei kuitenkaan ole jättämässä, vaan hiihtää hiihtomaratoneja niiden lisäksi ja tulevalle kaudelle hänellä on suunnitteilla osallistua ainakin 2-3 Swix Ski Classics tai FIS:n Maraton cupin osakilpailuun.

– Aion hiihtää Lahden 2017 MM-kisoihin saakka, tämä on minun pitkän tähtäimen tavoitteeni. Sitä ennen haluan näyttää vahvoja suorituksia 30 kilometrin kilpailuissa Val di Fiemmessä ja Sotshissa sekä myös pitkän matkan hiihdoissa, kuten Ski Classicsin ja FIS Maraton cupin osakilpailuissa, Roponen sanoo.

Roponen on yhteistyössä Skinfit Racing teamin kanssa tehnyt pitkän tähtäimen suunnitelman, joka pitää sisällään kolme 5-6 maratonhiihdon kautta sekä yhden täyden kauden, joka tähtää myös hiihtocupien kokonaiskilpailuun.

– Odotan innolla suurenmoista kumppanuutta Skinfit Racing Teamin kanssa. Olen todella tyytyväinen saadessani kovan luokan ammattilaistallin ympärilleni ja yhdessä Valentinan (Shevchenko) ja Stephanien (Santer) haluan hiihtää niin hyvin kuin mahdollista, Roponen sanoo.

– Riitta-Liisa on tehnyt paljon tasatyöntöharjoittelua viime vuosina. Hänellä on valtavasti kokemusta ja hän on tehnyt monia hyviä suorituksia pidemmillä matkoilla maailmancupissa. Totta kai hiihtomaratonit ovat erilaisia perinteisiin maailmancupin kisoihin verrattuna, mutta uskon että hiihtämällä näitä pidempiä kisoja, pystymme parantamaan myös "lyhyiden matkojen" suorituksia, sanoo vastaavasti Riitta-Liisan valmentaja ja aviomies Toni Roponen.

Tekemällä sopimuksen Roposen kanssa Skinfit Racing Team tähtää maailman parhaaksi hiihtotalliksi. Jatkossa Roposen tarkoituksena on tehdä yhteistyötä ja osallistua tallin kesäharjoitteluun. Tavoitteissa on viettää jopa 108 vuorokautta yhteisillä leireillä vuodessa.

- Sopimus Riitta-Liisan kanssa on tallillemme yksi askel kohti maailman parasta joukkuetta. Riitta-Liisa on pystynyt huippusuorituksiin maailmancupin pidemmillä matkoilla, ja me luotamme, että hän pystyy samaan tulostasoon pitkän matkan hiihdoissa, Skinfit Racing -hiihtotallin johtaja Marc Hager kertoo.

>> www.skinfitnordicracing.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri