KU Rollerski 550x90px

CAS hylkäsi Saarisen ja Hiihtoliiton valituksen

saarinen090211_introUrheilun kansainvälinen välimiesoikeus CAS on hylännyt Aino-Kaisa Saarisen ja Suomen Hiihtoliitto ry:n valituksen Saarisen hylkäämisestä Roglan maailmancupin 15 km:n kilpailussa 20.12.2009.

saarinen090211Aino-Kaisa Saarinen Vöyrin SM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

SUOMEN HIIHTOLIITTO ry

TIEDOTE 9.2.2011

CAS hylkäsi Saarisen ja Hiihtoliiton valituksen

Urheilun kansainvälinen välimiesoikeus CAS on hylännyt 7.2.2011 tekemällään päätöksellä Aino-Kaisa Saarisen ja Suomen Hiihtoliitto ry:n valituksen Saarisen hylkäämisestä Roglan maailmancupin 15 km:n kilpailussa 20.12.2009.

Saarinen hylättiin, koska Roglan maailmancup-kilpailun Jury katsoi, että Saarinen oli sääntöjen vastaisesti tahallaan estänyt slovenialaista hiihtäjää Petra Majdicia ja tämän seurauksena Majdic kaatui.

CAS:n päätöksen perusteella Roglan maailmancup-kilpailun Juryn alkuperäinen päätös on ollut virheellinen, koska se on tehnyt päätöksensä sen näkemyksen perusteella, että Saarinen olisi tahallaan estänyt Petra Majdicia eikä Saarisen aikomus ole voinut olla toisen hiihtäjän ohittaminen, kuten Saarinen oli juryn kuulemisessa esittänyt.

CAS:lla ei kuitenkaan ole ollut toimivaltaa tutkia alkuperäistä Juryn päätöstä, vaan CAS on käsitellyt uudelleen Kansainvälisen Hiihtoliitto FIS:n ylimmän sisäisen muutoksenhakuelimen, FIS Court:n päätöksen. FIS:n sääntöjen mukaan FIS Court:lle voidaan tehdä valituksia vain rajoitetuin ja FIS:n säännöissä määritellyin perustein. Nämä perusteet ovat menettelytapavirheet ja sääntöjen vastaisuus. CAS on voinut tutkia asian vain vastaavien perusteiden osalta. CAS on katsonut, että kilpailun Juryn menettelyyn liittyneet virheellisyydet ovat korjaantuneet valitusprosessin aikana, eikä CAS todennut FIS Court:n päätöksessä sääntöjen vastaisuutta.

"Olen tyytyväinen, että vein asian CAS:iin. Koen, että sain oikeutta ja minua kuunneltiin. Kuten CAS ratkaisussaan totesi, en tahallisesti estänyt Petraa. Tietysti olisin ollut vielä tyytyväisempi, jos valitukseni olisi hyväksytty ja olisin ne maailmancupin pisteet saanut. Hyväksyn tämän päätöksen täysin", toteaa Aino-Kaisa Saarinen.

Päätös on julkaistu CAS:n internet-sivustolla www.tas-cas.org.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri