KU Rollerski 550x90px

Marit Björgen sairaalaan sydämen rytmihäiriön takia

Marit Björgen sairaalaan sydämen rytmihäiriön takia  Kuva: Hemmersbach/NprdicFocus

Marit Björgen sairaalaan sydämen rytmihäiriön takia Kuva: Hemmersbach/NprdicFocus

Norjalainen maastohiihtotähti Marit Björgen ei osallistu vuodenvaihteen huipputapahtumaan Tour de Skihin. Kiertue jää väliin, koska Björgen, 32, joutui lauantai-iltana sairaalaan sydämen rytmihäiriön takia.

Björgenin sydämen syke nousi poikkeuksellisen korkeaksi lauantaina tehdyn intervalliharjoituksen jälkeen. Hänet vietiin illalla trondheimilaiseen sairaalaan, ja kotiin hän pääsi sunnuntaina.

–Syke laski, mutta halusimme tutkia mikä siinä oikein oli. Toistaiseksi emme ole löytäneet mitään vikaa. Hän päässee pois sairaalasta sunnuntaina, Norjan joukkueen lääkäri Dag Lunder kertoi.

Lunderin mukaan Björgen pääsee harjoittelemaan, mutta osallistumista Tourille ei suositella. Norjan päävalmentaja Egil Kristiansen kertoi, että kolminkertaiselle olympiavoittajalle tieto oli "isku vasten kasvoja". Tour de Skin kokonaisvoitto kun uupuu Björgenin vaikuttavasta meriittilistasta.

–Hän voi hyvin, mutta tietysti tieto Tour de Skin väliin jäämisestä tuntui raskaalta. Se oli isku vasten kasvoja. Mutta kyllä hän otti asian ihan hyvin, Kristiansen totesi keskusteltuaan urheilijan kanssa.

–Terveys menee kaiken edelle. Nyt on tärkeintä, että Marit tutkitaan kunnolla ja hän pääsee taas jatkamaan normaalisti. Saa nyt nähdä, miten kauan menee ennen kuin hän pääsee taas kilpailemaan, Norjan joukkueenjohtaja Vidar Löfshus täydensi.

Val di Fiemmen MM-hiihdoista helmi-maaliskuussa ei norjalaisten mukaan ole huolta.

–Kun hän jää pois Tour de Skiltä, hän on erityisen iskukykyinen Val di Fiemmessä, Kristiansen ennustaa.

Ei aiempia sydänongelmia

Björgenin henkilökohtainen lääkäri Hans Petter Stokke kertoo, ettei hiihtäjättärellä ole aiemmin ollut ongelmia sydämen rytmien kanssa. Tohtorin mukaan Björgeniä tarkkaillaan seuraavat päivät.

–Ei voi varmasti sanoa, ettei ole mitään vaaraa, ennen kuin asia on varmistettu. Uskomme tämän olevan vaaraton tilanne, mutta emme ole siitä täysin varmoja. Sen takia hän sai kilpailemiskiellon, Stokke painotti.

Nyt seitsemännen kerran kisattava Tour de Ski alkaa Saksan Oberhofista 29. joulukuuta. Kiertue päättyy Val di Fiemmeen 6. tammikuuta.

 

(STT–NTB)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri