KU Rollerski 550x90px

Venäläiset kaksoisvoittoon Tour de Skin toisella etapilla

Maxim Vylegzhanin oli vahvin päivän takaa-ajokilpailussa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Maxim Vylegzhanin oli vahvin päivän takaa-ajokilpailussa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Venäläiset Maxim Vylegzhanin ja Alexander Legkov kirivät kaksoisvoittoon päivän Tour de Ski-etapilla Saksan Oberhofissa. Matti Heikkinen hiihti kaatumisestaan huolimatta seitsemänneksi.

Heikkinen päätti Tourin seiskasijaan ja varoitukseen

Matti Heikkisen viimeinen etappi tämänkertaisella maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella toi seitsemännen sijan sekä kirjallisen varoituksen. Heikkisen suoritukseen 15 kilometrin takaa-ajokisassa mahtui sekä luja startti, sinnikäs hiihto että kaatuminen.

Varoitus tuli tapahtumista ennen kaatumista. Heikkinen kiilasi nousussa Kanadan Alex Harveyn rinnalle, kaatui ja oli viedä Harveynkin mukanaan ladun varteen. Suomalainen nousi nopeasti ja saavutti muun kärkiryhmän, mutta kisatuomaristo muisti häntä varoituksella. Se tietää sitä, että vastaava touhu jatkossa tällä kaudella tuo sitten jo rankempaa rangaistusta.

Etapin voittoon venytti Venäjän Maksim Vilegzhanin ennen joukkuetoveriaan Aleksandr Legkovia. Venäläiskaksikko jätti norjalaisen loppukiriekspertti Petter Northugin kolmanneksi, pudottamalla norjalaisen tuntumastaan taktisesti maukkaalla iskulla ennen loppukiriä.

Heikkinen jättää nyt kiertueen kesken ennakkosuunnitelmansa mukaisesti, jotta valmistautuminen MM-kisoihin ei kärsi. Iivo Niskanen joutui vetäytymään kiertueelta jo ennen takaa-ajoa, koska hän ei tuntenut oloaan terveeksi. Näin ainoa Touria jatkava suomalaismies on Lari Lehtonen, joka oli takaa-ajossa 42:s.

Tour de Ski, Oberhof GER

Miehet 15km takaa-ajo (p)
1. Maxim Vylegzhanin RUS 38.47,0
2. Alexander Legkov RUS +0,0
3. Petter Northug NOR +6,4
4. Dario Cologna SUI +6,8
5. Alex Harvey CAN +7,6
6. Ilia Chernousov RUS +20,4
7. Matti Heikkinen FIN +29,3
42. Lari Lehtonen FIN +2.36,4

>> Tulokset

-STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri