KU Rollerski 550x90px

Suomalaistunnelmat takaa-ajon jälkeen

Suomalaisnaisten joukkuepanos oli todella vahva päivän kilpailussa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Suomalaisnaisten joukkuepanos oli todella vahva päivän kilpailussa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Tour de Ski jatkui sunnuntaina perinteisen takaa-ajolla. Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena kolmas, kymmenen joukossa viisi suomalaisnaista. Matti Heikkinen nousi seitsemänneksi.

Suomalaishiihtäjien kommentit:

Anne Kyllönen 3. sija

- Tänään ei ollut hiihto ihan niin helppoa kuin Kanadassa, mutta kaksi ensimmäistä kierrosta oli kohtuullisen helppoa. Hyvin jaksoin puristaa, ei tässä hullummassa kunnossa olla. Mukava että Canmoren hyvät hiihdot saivat jatkoa.

Kerttu Niskanen 7. sija

- Tosi hyvin lähti liikkeelle. Ensimmäisellä kierroksella nousin hyvin ja toisella kierroksella yritin saavuttaa ja tein letkaan keulalla tötiä. Toisella kierroksella isoon nousun rupesi suksi lipsumaan ja olin vaikeuksissa. Jouduin rimpuilemaan käsillä ja loppu oli vaikeaa. Ihan kohtuullisen vahva olo ja hiihto tuntui hyvältä. En tiedä oliko aloitus liian reipas, mutta nyt uskaltaa kyllä hiihtää rohkeammin.

Aino-Kaisa Saarinen 8. sija

- Kyllä se oli jo ihan kohtuullista. Ei vielä voi sanoa, että olisi mitenkään hyvää hiihtämistä, mutta hyvää perusvauhtia pystyn hiihtämään. Kun aletaan hiihtää kovaa, niin menee juoksemiseksi ja rentous puuttuu vielä, kun hiihdetään kovaa, mutta huomattavasti paljon parempaa menoa kuin kuukausi sitten. Jatkan nyt Tourilla kisa kerrallaan.

Riitta-Liisa Roponen 9. sija

- Kyllä oli hyvää menoa. Aina sellaisissa paikoissa, missä pystyi rennosti hiihtämään niin kulki hyvin. Mulla ei ollut täysin varma pito, niin jyrkissä kohdissa vähän lipsui, mutta kaikki muu kulki hyvin. Ei se omaan suoritukseen vaikuta, mutta kaikilla on hyvä fiilis ja auttaa kun pystyy kamppailemaan joukkuekaverin.

Krista Lähteenmäki 10 sija.

- Alku meni helposti, toisella kierroksella isoon nousuun suksi lipsui ja jäin porukasta. En saanut porukkaa kiinni ja jouduin maalisuoralla painamaan vastatuuleen yksin. Ihan hyvä hiihto, mutta vähän olen pettynyt siihen, kun en saanut ihan kaikkea annettua. Tästä on hyvä jatkaa kiertuetta.

Riikka Sarasoja-Lilja 13. sija

- On kyllä hyvä fiilis, kun koko porukalla meni hiihto hyvin ja noustiin kaikki. Annekin nousi kolmanneksi. Itselläkin meni perinteinen hyvin, vaikka eilinen kisa tuntuukin lihaksissa. Ehkä lähdin vähän liian kovalla höökillä, mutta onneksi oli liukas suksi josta sai apuja

Laura Ahervo 31. sija

- Parempi fiilis kuin eilen. Lähdin varovasti hiihtämään ja kiristin loppua kohti. Nyt onnistui taktiikka paremmin ja muutenkin tuntuu paremmalta kuin eilen. Harmittaa, etten saanut pisteitä, kun jäi yksi hiihtäjä edelle, mutta näin tällä kertaa.

Matti Heikkinen 7. sija

- Nyt oli taas vaihteeksi ajamisen iloa, otti kaikki neljää raajaa kiinni ja turbo sai happea. Kisa lähti hyvin liikkeelle, kalusto toimi hyvin. Minun osalta Tour päättyy tähän, mutta erityisen iloinen olen siitä, että nyt on löytynyt kaikille keleille kilpailukykyinen kalusto. Olin tuomariston kuultavana siitä törmäyksestä. Vaihdoin latua kaverin eteen ja ihan selvästi mun virhe. En tiennyt, että on kaveri takana, onneksi Harvey (Alex) ei kaatunut. Pyysin häneltä jo ladulla anteeksi.

Lari Lehtonen 42. sija

- Olihan siellä miekkailua jonkun verran, mutta enemmänkin mössössä tarpomista. Varsinkin ison mäen jyrkälle oli ongelmia, en oikein jaksanut polkea. Ei ollut tänään hyvää hiihtoa, mutta ei mikään katastrofikaan vielä. Harmi, kun Iivo sairastui. Yritän pitää Suomen lipun mahdollisimman korkealla. Tästä päivästä pitää parantaa menoa ja ottaa pistesijoja. Nyt jatkuu Sveitsissä sprintillä, joka ei mun vahvinta aluetta, mutta loppuviikosta hiihdetään taas normaalimatkoja.

Magnar Dalen

- Nyt kyllä on leveä hymy naamalla. Eilinen prologi oli lämmittelyä, meidän kisat alkoivat tänään. Eilinen oli ihan kohtuullista, mutta nyt meidän naiset näyttivät kuinka hyviä he ovat. Kahdeksan tunnin automatka seuraavalle kisapaikalle on huomattavasti helpompi tällaisen suorituksen jälkeen. Sukset toimivat erinomaisesti.

- Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri