KU Motion Krista 550x90px

Heikkinen löysi ajamisen ilon

Matti Heikkinen ohituskaistalla. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Matti Heikkinen ohituskaistalla. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Matti Heikkinen löysi sunnuntaina Tour de Ski -kiertueella sellaisen ajamisen ilon hiihtoonsa, mitä hän on tavoitellut alkukauden kisoissa. Heikkinen nousi 15 kilometrin takaa-ajossa 29. sijalta komeasti seitsemänneksi.

–Todella hyvä mieli jäi, Heikkinen sanoi Oberhofissa.

Tunnelmaa ei latistanut edes jyväskyläläisen tuomarineuvostolta saama kirjallinen varoitus. Heikkistä nuhdeltiin, koska hän kiilasi Kanadan Alex Harveyn eteen neljännellä kierroksella. Muuta merkitystä varoituksella ei ole kuin se, ettei Heikkinen saa loppukauden kisoissa uudistaa temppua tai rangaistus kovenee.

–Se on jo kuitattu. Pyysin Harveyltä anteeksi, Heikkinen kuvasi tilannetta, jossa hän kärsi itse eniten kaaduttuaan.

Sopiva paikka keskeyttää

Heikkisen, 29, kiertue päättyi sunnuntaina ennakkosuunnitelman mukaan. Hän kaipasi tähän väliin kautta kahta kovaa kansainvälistä starttia, mutta ei halua riskeerata loppukautta ja MM-kisojen menestysmahdollisuuksia uuvuttamalla itseään Tourilla.

Viime kaudella Heikkisen kevättalvi meni piloille, kun hän ei toipinut kiertueen rasituksista kevään kuluessa.

Heikkisen mielestä Oberhof oli järkevin paikka keskeyttää kiertue. Nyt hän vältti 600 kilometrin ajon Sveitsiin, jossa olisi odottanut epämieluisa sprintti. Sveitsin jälkeen Tourilla on taas välipäivä ennen neljää peräkkäistä kisapäivää.

Kaksi kertaa kärki kiinni

Ilman kaatumista Heikkinen olisi sunnuntaina kilvoitellut perinteisellä hiihtotavalla paikasta kärkikolmikossa. Hän kesti hyvin alun kirimisen, jolla otti kärkiporukan kiinni. Toinen kiinni ajaminen oli kuitenkin liikaa.

–Kun lähdettiin hakemaan paikkoja loppukiriin, olin liian hapoilla, Heikkinen kuvasi.

Muuten Heikkisen hiihto oli vahvaa ja aggressiivista. Häntä helpotti myös se, että suksipakasta löytyi hyvä pari vesikelille. Parille saattaa olla käyttöä arvokisoissakin.

–Niissä on monesti vaikeat olosuhteet, Heikkinen tuumasi.

Heikkinen seuraava kansainvälinen startti on Ranskassa La Clusaz'n maailmancupissa tammikuun 19. päivä. Viikkoa sitä ennen hän hiihtää kotiseuransa Vantaan Hiihtoseuran isännöimässä Suomen cupissa Vantaalla.

–Ehkä hiihdän myös maakuntaviestissä Keuruulla Jyväskylän joukkueessa, Heikkinen ennakoi loppiaista.

STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri