KU Rollerski 550x90px

Kyllönen kuutossijalta kohti Italiaa

Anne Kyllönen on parhaana suomalaisena Tourin kokonaistilanteessa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen on parhaana suomalaisena Tourin kokonaistilanteessa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen menetti tiistaina maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella kaksi sijaa, mutta jatkaa kiertuetta kuudentena ennen Italiassa hiihdettävää loppuhuipennusta.

Jäljellä ovat kiertueen kaikkein pisimmät matkat Toblachissa ja Val di Fiemmessä.

Sveitsin Tschiervissä Kyllönen oli sprintin 26:s karsiuduttuaan jatkosta puolivälierässä.

– Tuntui, että olen koko ajan jonkun tiellä. Joku oli aina suksen tai sauvan päällä, Kyllönen kertasi.

Kyllönen, 25, on hyvä sprintteri, mutta tällä kaudella hän on onnistunut pikamatkoja paremmin pitemmissä kisoissa. Niinpä Kyllönen uskoo, että kiertueen loppuohjelma sopii hänelle.

– Kolmosen kisa Toblachissa ja kympin pertsa Val di Fiemmessä ovat hyviä kisoja. En pelkää 15 kilometrin kisaakaan, ja minulle on etu, että se on ryhmähiihto, Kyllönen suunnitteli seuraavaa, torstaina hiihdettävää etappia.

Kyllönen on kiertueella puolentoista minuutin päässä johtavasta Justyna Kowalczykistä. Eroa kolmossijaan on minuutin verran.

Seuraava kilpailu hiihdetään vapaalla takaa-ajona. Kyllöselle on luvassa vetoapua, koska Ruotsin Charlotte Kalla lähtee kolme sekuntia hänen takanaan.

Sarasoja-Liljan reidet lujilla

Tour-historian ensimmäisessä Sveitsin-kisassa Kyllösen tavoin pudotushiihtoihin yltäneet Riikka Sarasoja-Lilja ja Riitta-Liisa Roponen ovat kiertueella sijoilla 9 ja 10.

Sarasoja-Lilja oli sprintissä ainoa suomalainen, joka hiihti välierissä. Hiihtäjän olotilaan nähden 11:s sija oli hyvä venyminen.

– Loiva nousu oli minulle tänään sellaista myrkkyä, etten löytänyt sille minkäänlaisia työkaluja. Kone hitsasi toisella kierroksella siihen nousuun kiinni jokaikisellä hiihdolla, Sarasoja-Lilja kertoi.

Työjauhaminen ei ollut hänen reisilleen tiistaina ollenkaan otollista. Vapaan hiihtotavan kisan etu oli kuitenkin se, että hän löysi pakkaskelin ja kuivan lumen luisteluhiihtoon oivan suksiparin.

– Toblachissa on varmaan suht' samanlaiset olot kuin täällä, joten suksien testaaminen helpottuu, Sarasoja-Lilja kertoi.

Roponen arveli, että häntä helpotti tiistaina peräti 1700 metrissä hiihtäminen. Hän oli 23:s, joka on sprintissä hänelle hyvä torjuntavoitto.

– Ne sprintterit, joilla on minua kovempi frekvenssi hiihdossa, eivät pystyneet näin korkealla pitämään sitä, Roponen sanoi.

- STT–KAIJA YLINIEMI

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri