KU Rollerski 550x90px

Tour de Skillä luvassa mielenkiintoiset takaa-ajot

Viime vuonna Dario Cologna karkasi Petter Northugilta yhtäjaksoisessa pitkässä nousussa Cortinasta Toblachiin. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Viime vuonna Dario Cologna karkasi Petter Northugilta yhtäjaksoisessa pitkässä nousussa Cortinasta Toblachiin. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Lepopäivän jälkeen miehillä on luvassa erittäin mielenkiintoinen 35 km:n etappi Cortinasta Toblachiin ja naiset hiihtävät 15 km vapaalla tyylillä.

Miehillä on luvassa yksi koko Tourin hienoimmista etapeista, 35 kilometrin takaa-ajo Cortinasta Toblachiin. Viime vuonna Dario Cologna ratkaisi käytännössä tällä etapilla koko Tourin voiton itselleen jättämällä Petter Northugin kyydistä ja karkaamalla yli minuutin karkumatkalle.

Tänä vuonna tilanne on varsin tiukka ja voi hyvin olla, ettei Cologna pysty vastaavaa etumatkaa tänä vuonna tekemään, sillä kärkikolmikko Venäjän Maxim Vylegzhanin, Cologna ja Northug starttaavat vain yhdeksän sekunnin sisällä ja takaa tulevat Kanadan Alex Harvey ja Venäjän Alexander Legkov vajaan puolen minuutin päässä. Varsinkin Legkov lähtee varmasti kovalla vauhdilla tavoittamaan kärkikolmikkoa. Vastaavasti Vylegzhanin ja Northug tuskin haluavat kovin mielellään ottaa vetovuoroja kärjessä. Tässä tilanteessa Colognakaan tuskin haluaa kovasti uhrata voimiaan kärjessä, mutta hän odottaa kuitenkin jonkinlaista yhteistyötä myös Vylegzhaninilta ja Northugilta.

– Takaa-ajo on varmasti tärkeä kilpailu, mutta en usko, että se ratkaisee Touria. Lähdemme aika lähekkäin Vylegzhaninin ja Northugin kanssa ja odotan, että tulemme tekemään töitä yhdessä. Legkov ja Harvey sekä myös Bauer eivät ole niin kaukana takana ja he tulevat varmasti kovasti yrittämään saada eroa kurotuksi umpeen. Olen tyytyväinen, jos tulen porukassa maaliin, Cologna kertoo FIS:n ennakossa.

Odotettavissa voisi siis olla, että tämänpäiväisen etapin jälkeen kokonaiskilpailun kärjessä nähdään viiden hiihtäjän ryhmä, mutta kaikki on mahdollista näin pitkällä etapilla, jossa ensimmäiset 15 km on yhtäjaksoista nousua, jonka jälkeen lasketellaan Toblachin stadionalueelle maaliin.

Kowalczyk yrittää luistella karkuun norjalaisilta

Naisilla on luvassa 15 km:n kilpailu, joka hiihdetään kolmena 5 km:n lenkkinä Toblachin stadionalueen läheisyydessä.

Justyna Kowalczyk on hankkinut mukavan 50 sekunnin etumatkan, mutta puolalainen ei ole tällä kaudella ollut yhtä vakuuttava vapaan hiihtotavan kisoissa kuin aikaisemmin.

Kowalczykin jälkeen norjalaiskaksikko Therese Johaug ja Kristin Steira tekevät varmasti yhteistyötä saavuttaakseen puolalaisen. Myös Saksan Denise Herrmann ja Yhdysvaltojen Kikkan Randall voivat hyvinkin päästä kunnon takaa-ajoasemiin.

Näin Kowalczyk lähtee hieman varovaisin miettein päivän kilpailuun.

– En usko, että teen vielä minun isoa iskua takaa-ajossa. Luulen, että siitä tulee tiukka taistelu ja minun luistelu ei ole ollut niin hyvää viime aikoina. Mutta teen parhaani ja sitten nähdään, mihin se riittää. Minulla on yleensä ollut hyvä fiilis täällä ja toivon olevani ensimmäisenä maalissa, Kowalczyk kertoi FIS:lle.

Suomalaisista kuudentena oleva Anne Kyllönen saa Ruotsin Charlotte Kallasta hyvän kiriavun, sillä kaksikko starttaa lähestulkoon yhtä aikaa. Riikka Sarasoja-Lilja ja Riitta-Liisa Roponen pääsevät myös starttaamaan samaan aikaan, ja Kerttu Niskasella, Aino-Kaisa Saarisella ja Krista Lähteenmäellä on hyvä paikka muodostaa yhdessä takaa-ajoryhmä ja tehdä yhteistyötä. Laura Ahervolla riittää myös kiriapua ympärillään.

NAISTEN TILANNE 3/7 osakilpailun jälkeen:

1. Justyna Kowalczyk POL 35.08,0
2. Therese Johaug NOR + 50,3
3. Kristin Steira NOR +1.00,9
4. Denise Herrmann GER +1.05,3
5. Kikkan Randall USA +1.18,1
6. Anne Kyllönen FIN +1.29,1
7. Charlotte Kalla SWE +1.32,2
8. Astrid Jacobsen NOR +1.36,5
9. Riikka Sarasoja-Lilja FIN +1.49,6
10. Riitta-Liisa Roponen FIN +1.52,3
11. Heidi Weng NOR +1.59,0
12. Kerttu Niskanen FIN +1.59,6
13. Aino-Kaisa Saarinen FIN +2.05,4
14. Krista Lähteenmäki FIN +2.09,4
15. Ingvild Östberg NOR +2.09,6
--------------------------------------
28. Laura Ahervo FIN +3.32,4

MIESTEN TILANNE

1. Maksim Vilegzhanin RUS 50.27,3
2. Dario Cologna SUI + 2,1
3. Petter Northug NOR + 9,0
4. Alex Harvey CAN + 27,2
5. Aleksander Legkov RUS + 28,0
6. Ilja Tshernusov RUS + 52,4
7. Marcus Hellner SWE +1.35,1
8. Lukas Bauer CZE +1.36,1
9. Sergei Turishev RUS +1.41,5
10. Calle Halfvarsson SWE +1.45,6
--------------------------------------
43. Lari Lehtonen FIN +3.31,3

Tourin jättivät kesken kolmen osakilpailun jälkeen seuraavat hiihtäjät: Federico Pellegrino, Emil Jönsson, Andrew Young, Maciej Starega, Alenka Cebasek, Vesna Fabjan, David Hofer, Fabio Pasini, Bernhard Tritscher, Celia Aymonier, Roddy Darragon, Hanna Kolb, Snorri Einarsson, Ingvild Flugstad Östberg, Laurien van der Graaf ja Natalia Korosteleva.

Takaa-ajon latuprofiilit:

Miehet 35 km:

pro cortina-toblach

Naiset 3 x 5 km:

pro toblach women5km

Miesten kilpailu alkaa klo 13.15 ja naisten kilpailu klo 16.15 Suomen aikaa. Kilpailua voi seurata tv:stä Eurosportilta ja MTV3 Maxilta sekä radiosta Yle Puheelta.

>> Tourin tilanteet kokonaisuudessaan kolmen osakilpailun jälkeen

Lähde: Yle Urheilu – FIS Crosscountry

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri