KU Rollerski 550x90px

Northug: Nyt Tour de Ski vasta alkaa

Petter Northug Cortina-Toblachin upeissa maisemissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Petter Northug Cortina-Toblachin upeissa maisemissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Petter Northug, Dario Cologna vai Aleksandr Legkov?

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen miesten kisan suosikeiksi erottui torstaina kolme miestä. Kiertueen pisimmän eli 35 kilometrin taipaleen Cortinasta Toblachiin voittanut Northug uskoo, että sunnuntain loppunousuun miehet voivat hyvinkin lähteä lähes tasatahtiin.

– Nyt Tour de Ski vasta alkaa. On tärkeää syödä ja juoda hyvin, Northug korosti palautumisen onnistumista.

Norjalaistähti teki torstaina matkan varrella onnistunutta yhteistyötä Colognan sekä venäläisten Legkovin ja kärkipaikalta neljänneksi pudonneen Maksim Vilegzhaninin kanssa.

– Oli tärkeää, että pystyimme pitämään eron takaa-ajajiin puolessatoista minuutissa, stadionille tuovassa pienessä nousussa kirinsä aloittanut Northug sanoi.

Ruotsin Marcus Hellnerin mahdollisuudet kärkitaisteluun hiipuivat torstaina, kun hän ei tavoittanut kärkeä ollenkaan. Kahden seuraavan päivän hiihtotapa perinteinen ei kuulu Hellnerin bravuureihin.

– Minä nostaisin kärkiveikkailuihin myös Norjan Finn Haagen Kroghin, Suomen päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.

Tiistaina sprintin voittanut Krogh on noin kahden minuutin päässä kärjestä yhdeksännellä sijalla.

Selkäranka katkesi

Lari Lehtosen elämä kiertueella muuttui samankaltaiseksi kuin Aino-Kaisa Saarisella. Kokonaiskilpailulla ei ole enää merkitystä, vaan pääpaino on onnistuneiden hiihtojen tavoittelussa. Torstain onnistumista ei tullut, vaan Lehtonen hiipui loppumatkasta menetettyään muutaman miehen ryhmän peesiavun.

– Tipuin kilometriä ennen reitin korkeinta kohtaa, ja sen jälkeen alamäkeen meno oli aika surkeaa, pettynyt Lehtonen totesi.

Hän myönsi selkärangan kuvaannollisesti katkenneen. Lehtonen on kokonaiskisassa 52. sijalla yli kuuden ja puolen minuutin päässä kärjestä.

- STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri