CHXL 550x90px webbanneri

Northug kasvatti eroa Tourin voittotaistelussa

Petter Northug jatkaa Tourin kokonaiskilpailun kärjessä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Petter Northug jatkaa Tourin kokonaiskilpailun kärjessä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Lauantaisesta yhteislähdöstä jaettavat bonussekunnit voivat osoittautua kullan arvoisiksi Tour de Ski -kiertueen miesten kilpailun voittotaistelussa.

Miehet hiihtävät talven MM-areenalla Val di Fiemmessä 15 kilometriä, ja parhaimmillaan hiihtäjä voi kerätä hyödykseen minuutin bonukset.

Kirimaaleja on ladun varrella kolme. Niistä jaetaan sekunteja kymmenelle parhaalle, ja kirin voittaja saa edukseen 15 bonussekuntia. Lisäksi maalissa kolme parasta saa bonuksia (15, 10 ja 5 sekuntia).

Kiertuetta johtava Petter Northug kasvatti perjantaina etumatkaansa kärjessä. Kiertuevoittoa puolustava Dario Cologna on 16,1 sekunnin päässä norjalaisesta, ja venäläinen Aleksandr Legkov jahtaa Northugia 23,4 sekunnin päässä.

Northugille sopi Toblachissa hyvin se, että kahden minuutin päässä kärjestä oleva Kazakstanin Aleksei Poltoranin vei nimiinsä vajaan 13 minuutin rypistyksen. Northug jäi Poltoranista kahdeksan sekuntia, mutta kukisti Colognan 0,2 sekunnilla ja sai viisi bonussekuntia sveitsiläistä enemmän.

"Varmasti jokin virhe on tehty"

Miesten kiertueen ainoa suomalainen Lari Lehtonen hävisi vitosella kärjelle yli minuutin. Hiihto oli väsyneen miehen menoa.

– Yläkropassa oli vielä paukkuja, mutta jalat olivat aika pehmeät, 49. sijan hiihtänyt Lehtonen myönsi.

Lehtonen pitää itseään maailmancupissa pistetason hiihtäjänä, mutta kunto ei ole nyt kohdallaan. Hän arveli syksyn sairastelujen verottaneen, ja tauti iski uudelleen huonoon saumaan Rukan maailmancupin aikaan.

– Varmasti jokin virhe on tehty, kun kulku on tämmöistä, Lehtonen arvioi.

Hän on kokonaiskisassa 52. sijalla yli seitsemän ja puolen minuutin päässä kärjestä.

- STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri