KU Rollerski 550x90px

Moottorikelkkaonnettomuus Tour de Skin rinteissä – oheistapahtumat peruttu

Alpe Cermisin rinne koitui kuuden ihmisen kohtaloksi perjantaina. Kuva: Laiho/NordicFocus

Alpe Cermisin rinne koitui kuuden ihmisen kohtaloksi perjantaina. Kuva: Laiho/NordicFocus

Moottorikelkkaonnettomuus Alpe Cermisin rinteillä velotti kuuden ihmisen hengen. Tour de Ski käydään loppuun ilman oheistapahtumia.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on vahvistanut, että Tour de Ski käydään loppuun alkuperäisen suunnitelman mukaan Cermisin vuorella sattuneesta onnettomuudesta huolimatta.

Tour de Ski -kiertueen loppunousussa käytettävä Alpe Cermisin rinne suljettiin täksi päiväksi eilen sattuneen kuolonkolarin takia. Kolarissa kuoli kuusi venäläistä ja loukkaantui kaksi venäläistä.

Onnettomuus sattui Cavalesessa Val di Fiemmessä eilen illalla. Rinne oli onnettomuuden aikaan jo suljettuna. Läheisen hotellin venäläinen omistaja ajoi moottorikelkkaa, johon oli kiinnitetty tavaroiden kuljettamiseen tarkoitettu reki. Reen kyydissä oli kuusi venäläistä.

Tiettävästi moottorikelkan kuljettaja ajoi kovaa vauhtia ja menetti ajokin hallinnan. Kelkka ja reki liukuivat rinteen reunaa alas noin sata metriä, ja kyydissä olleet sinkoutuivat kyydistä kohtalokkaasti.

Kaikki kuolleet olivat reessä. Moottorikelkan kuljettaja ja apukuski loukkaantuivat.

Tour de Ski -kiertueen järjestäjät olivat aamupäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa järkyttyneitä onnettomuudesta, mutta painottivat, että rinteessä kelkkaillut seurue rikkoi kaikkia turvallisuussääntöjä.

Tour de Ski hiihdetään loppuun aikataulun mukaan, mutta FIS:n mukaan kaikki Tour de Skin oheistapahtumat on peruttu onnettomuuden vuoksi, ja alkoholia ei myydä kilpailun yhteydessä. Jäljellä olevat kilpailut alkavat minuutin hiljaisuudella.

Tour de Skin viimeinen etappi päättyy Alpe Cermisin vaativaan loppunousuun sunnuntaina.

Lähde: MTV3 - FIS - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri