CHXL 550x90px webbanneri

Suomalaiskommentit Tour de Ski perinteisen massalähdön jälkeen

Suomalaisnaiset Tourilla. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Suomalaisnaiset Tourilla. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Lisää suomalaiskommentteja lauantain yhteislähtökilpailujen jälkeen.

Krista Lähteenmäki, 10km perinteisen kisan kolmas, kokonaiskisan neljäntenä

- Melkein hävetti hiihtää, kun oli niin liukas suksi. Päätimme, että antaa muiden kerätä ladulta roskat eikä lähdetty kärkeen. Harmitti kyllä vähän, kun päästin kolmin karkuun ja jäin Kallan taakse hiihtämään. Sitten sainkin tehdä yksin töitä ennen kuin sain kolmikon kiinni. Ilma oli lämmin, mutta paikoitellen vastatuuli oli kyllä aika voimakas, joten töitä sai tehdä huolella.

Aino-Kaisa Saarinen, 10km perinteisen kisan viides, kokonaiskisassa 17:ntenä EI HIIHDÄ SUNNUNTAINA

- Taas askel eteenpäin. Viimeinen kolmonen tuli niin vauhdilla. Se viittaa nousevaan kuntoon, kun voi loppua kohti painaa kaasua. Kokonaisuudessaan kisa oli hyvä, mutta erityisen tyytyväinen olin loppuvauhtiin. Ehkä voi jopa sanoa, että meni kuin elokuvissa. Sain tourilta sen mitä lähden hakemaan ja lopetankin kiertueen tähän. Kisan jälkeen olin vielä vahvasti sitä mieltä, että hiihdän huomenna, mutta keskusteltuani tukijoukkojeni ja päävalmentajan kanssa, katsoimme, että minulle on enemmän hyötyä jättää huominen kisa väliin, käydä vähän hiihtelemässä ja suunnata ajatukset ja katse tuleviin kisoihin.

Kerttu Niskanen, 10km perinteisen kahdeksas, kokonaiskisassa 14:ntenä

- Alussa oli vähän sähellystä ja ruuhkaa ladulla, mutta toisella kierroksella pääsi väljemmin hiihtämään. Ihan kohtalaisen tyytyväinen olen päivän hiihtoon. Vielä se vapaan 15 kilometriä painoi jaloissa varsinkin jyrkissä ylämäissä. Huomenna on taas uusi kisa. Se on erikoinen kisa, kun ei sellaisia raskaita nousuja ole ihan joka viikonloppu edessä. Raskas touri takana ja raskas kisa edessä, mutta mielellään minä ladulle lähden. Kokonaiskisan suhteen minulla ei ollut mitään tavoitteita ja huomenna varmaan tulee vielä kovia nimiä takaa edelle. Taistelemaan lähdetään.

Riitta-Liisa Roponen, 10km perinteisen yhdeksäs, kokonaiskisassa 12:ntena

- Suksi ihan oikeasti pelasi hyvin ja hiihto oli rentoa ja vahvaa. Tänään kulki hyvin, enää yksi matka välillä. Erot taitavat olla aika isoja mäkeen lähtiessä.

Anne Kyllönen, 10km perinteisen 13:s, kokonaiskisassa kahdeksantena

- Ei mennyt ihan putkeen. Pito oli turhan herkkä ja porukkaa lappoi alamäessäkin ohi.

Laura Ahervo, 10km perinteisen 20:s, kokonaiskisassa 33:ntena

- Tämä oli parhaimman tuntoinen kisa tähän mennessä. Pystyin hiihtämään rennosti. Oli ihan hyvä kokemus, enkä minä ilmeisesti ihan pahassa montussa ole. Henkisesti ei ole mitenkään väsynyt olo. Aamulla mietin, että lähdenkö koko kisaan vai en. Nyt on sellainen olo, että onneksi starttasin. Huomisesta keskustelen vielä valmentajan kanssa. Varmaan arvon aamuun saakka, starttaanko viimeiseen kisaan vai en.

Riikka Sarasoja-Lilja, keskeytti lauantaina selkävaivojen takia

- Vuorohiihtoa se kesti ei tasatyöntöä. Kaikki kyllä tehtiin mitä tehtävissä ja fysioterapeutille siitä kiitokset. Ei ollut järkeä lähteä edes yrittämään, mutta lähdin silti. Keskeyttäminen oli sairaan vaikea päätös. MM-kisoihin on kuitenkin aikaa, joten eiköhän se saada siihen mennessä kuntoon. Kyseessä on vanha vamma joka äityi kipuilemaan eilisen kisan jälkeen. Lihakset kyllä tuntuivat hyvältä, joten eiköhän se saada kuntoon.

Lari Lehtonen, 15 km perinteisen 42:s, kokonaiskisassa 46:ntena

- Lähdin tekemään ehjää ja hyvää suoritusta ja siinä onnistuin. Tarkoituksella lähdin nousujohteisesti kisaan. Kunto ei ole kaikista paras mahdollinen pistesijoja ajatellen, mutta onneksi se ei tunnu katastrofaalisen huonoltakaan. Tänään oli sen verran lämmin, että suuta kuivi. Ei tuolla varsinaisesti juomista olisi tarvinnut, mutta suun kostuketta kuitenkin. Huomiseen Alpe Cermisin nousuun lähden ihan mielellään. Uskon, että niin kovasta rutistuksesta voi olla jatkon kannalta hyötyä. Nousussa taistellaan happoja vastaan, mutta ennen kaikkea pään sisällä.

- Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri