KU Motion Krista 550x90px

Kyllösen mieli musteni suksien takia

Anne Kyllönen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllösen tunnelmat maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella mustuivat lauantaina, kun hän erehtyi suksien valinnassa 10 kilometrin yhteislähdössä. Sukset eivät pitäneet eivätkä luistaneet kunnolla 11 asteen lämmössä, ja kajaanilaisen voimat kuluivat sinnittelyyn.

–En usko, että hiihdossa itsessään oli sen kummempaa vikaa, 13:ntena maaliviivan ylittänyt Kyllönen sanoi.

Hänellä oli ennen kisaa kaksi paria, joista valita. Keli oli haastava, eikä kuuden miehen huoltoryhmä ehtinyt valmistaa enempää pareja, koska kisassa oli seitsemän naista.

–Itse sukset valitsin, kuten aina, Kyllönen sanoi ja lupasi taistella sunnuntain loppunousussa voimiensa viime rippeisiin asti.

Hän starttaa viimeiselle etapille kahdeksantena, 12 sekuntia Krista Lähteenmäen perässä.

Saarisen pää kääntyi

Suomalaisten naishiihtäjien määrä loppunousussa väheni lauantaina ainakin kahdella. Riikka Sarasoja-Lilja keskeytti selkävaivojen takia, ja Aino-Kaisa Saarinen päätti muutama tunti kisan jälkeen, ettei lähde Alpe Cermisin nousuun.

Saarinen oli viidennen sijan tuoneen kisan jälkeen vielä toista mieltä, mutta tukijoukot ja päävalmentaja Magnar Dalen saivat pään kääntymään.

–Tänään viimeinen nousu tuli hyvällä rytmillä. Kun on oikein iskussa, sillä rytmillä pystyy hiihtämään koko kympin, taas askeleen eteenpäin ottanut Saarinen kertoi.

Laura Ahervo päättää vasta sunnuntaina, kisaako vai ei. Lauantai oli häneltä rentoa menoa ja toi 20. sijan.

–Laura on pyytänyt lippua kotimatkaan jo monta päivää, mutta en ole antanut, Dalen naurahti tyytyväisen tämän vertymiseen.

Roponen nousee tilastokärkeen

Koska Saarinen jätti kiertueen kesken, Riitta-Liisa Roposesta tulee ainoa suomalainen, joka on hiihtänyt kaikki seitsemän Tour de Ski -kiertuetta alusta loppuun. Hän on ennen sunnuntaita 12. sijalla noin neljän ja puolen minuutin päässä kärjestä.

Roponen kävi alussa polvillaankin ruuhkassa, mutta nousi rauhallisesti peräti yhdeksänneksi. Perinteisellä hiihtotavalla se on häneltä kova temppu.

–Liisterikeli sopi minulle, Roponen tiivisti.

Kerttu Niskanen oli lauantaina kahdeksas ja kokonaiskisassa 14:s. Hän tunsi itsensä väsyneeksi, mutta oli tyytyväinen kisaan.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri