KU Rollerski 550x90px

Piffen ylivoimainen Varsinais-Suomen maakuntaviestissä

Kuvituskuva: Kuva: Laiho/NordicFocus

Kuvituskuva: Kuva: Laiho/NordicFocus

Järjestävä seura Pargas IF ei antanut muille armoa, kun Varsinais-Suomen maakuntaviesti hiihdettiin loppiaisena Paraisilla. Piffen voitti niin varsinaisen kuusiosuuksisen maakuntaviestin kuin neliosuuksisen junioriviestin. Viime vuoden tapaan Raision Kuula oli toinen; tosin silloinen loppusuoratappio venyi tänä vuonna yli kolmen minuutin tappioon.

Piffenin valmentaja Niklas Westerlund piti Raision joukkuetta etukäteen vahvempana. Mutta hän teki itse ratkaisevan eron Raisioon heti ensimmäisellä osuudella tullessaan vaihtoon johdossa, yli minuutin ennen Raision Jere Blomia, joka oli vasta 12.

- Tiedettiin etukäteen, että naiset ovat vahvuutemme . Mutta jo ensimmäisillä osuuksilla meni odotettua paremmin. Koko joukkue hiihti tasonsa mukaan, sanoo iloinen Westerlund. Ero Raisioon oli yli 3 minuuttia kolmen osuuden jälkeen.

Raision joukkueesta puuttui viime vuoden ankkuri, flunssainen Marko Tokomo, mutta ei hänkään olisi pelastanut joukkueensa.

- Katso osuusaikoja, neljännen osuuden nopein, Rasion Jari Jaakkola sanoo ja viittaa siihen, että paraislaisista Niklas Westerlund, Riikka Kalliokoski, Jonna Rask ja ankkuri Niklas Wihlman olivat osuutensa nopeimmat.

Piffenin otti jo 13. voiton vuoden 1995 seuran ensimmäisen voiton jälkeen. Seuran kakkosjoukkue nousi kolmanneksi kahden viimeisen osuuden ansiota, kun Julia Rask ja Viktor Westerholm nostivat joukkueensa neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneiden Paimion ja Perniön Urheilijoiden ohi.

Junioriviestissä järjestävä seura Pargas IF otti peräti kakkosvoiton ennen Perniön Urheilijoita.

- Iloinen yllätys. Tiedettiin, että seuran 12-vuotiaat ovat kovia. Aikaisempien kilpailujen perusteella 10-vuotiaamme olisivat vastustajien hiihtäjiä hitaampia, mutta ne kilpailut olivat vapaan tyylin ja tänään 10-vuotiaat hiihtivät perinteistä, Niklas Westerlund analysoi.

>>Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri