KU Rollerski 550x90px

Suomalaisnaisten kommentit Tour de Skin loppunousun jälkeen

Suomalaisnaiset suoriutivat mallikkaasti Tour de Skin kovasta rasituksesta. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Suomalaisnaiset suoriutivat mallikkaasti Tour de Skin kovasta rasituksesta. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Suomalaisnaisten kommentit Tour de Skin loppunousun jälkeen 6.1.2013.

Krista Lähteenmäki, Tour de Ski neljäs sija

- Oli kyllä taistelua. Sain koko ajan ladun varrelta tietoa. Kun huusivat, että nyt lähtee viimeinen nousu, niin latasin kaiken peliin. Viimeiseen jyrkkään lähdin nousemaan kovaa, että pääsin mutkiin ensimmäisenä. Siinä sain sitten vähän nykäistyä eroa. Viimeinen neljäsataa metriä tuntui kyllä aivan älyttömän pitkältä. Ja tuo Viessmannin mainoskyltti parisataa metriä ennen maalia on hämäävä, koska alhaalta käsin se näyttää maalilinjalta. Ei siinä ehdi paljon kilpakumppaneita miettimään, kun käy koko ajan taistelua oman pään sisällä. Kokonaisuudessa olen touriin tyytyväinen. Alussa oli vaikeuksia, mutta lopussa tulin hyvin, joten olen tyytyväinen nousujohteiseen kisaan. Nyt alan valmistautua MM-kisoihin ja jätän seuraavat maailmancupit suosiolla väliin.

Riitta-Liisa Roponen, Tour de Ski kahdeksas sija

- Loppunousu tuntui alusta saakka todella helpolta. Hiihto-osuuden ajattelin lähteä niin kovaa kuin on hyvä ja helppoa. mulla on joskus käynyt niin, että siihen jyrkälle saakka on sujunut hyvin, mutta sitten kun on lähdetty kipuamaan niin mä oon ollu siinä vähän huonompi. Mä mietin matkan varrella, että nyt mun pitää käyttää mun kokemusta hyväksi ja nyt meni ne kurvitkin hyvin. Pystyin kyllä hyödyntämään tänään kaikki vahvuuteni.

Anne Kyllönen, Tour de Ski yhdeksäs sija

- Hiihto tuntui tänään hyvältä. Sain eilisen jälkeen koottua itseni. Eilinen oli varmasti uran raskaimpia päiviä, kun se oli niin kova pettymys tärkeässä paikassa ja vielä ennakkoon vahvimmassa lajissa. Jos olisin siinä onnistunut odotetusti, niin tähän päivään olisi ollut lähtöasetelmat aivan erilaiset. Taistelin kuitenkin tourilla itselleni yhdeksännen sijan, mikä on minulle todella kova saavutus. Kyllä tämä meni aivan yli odotusten, koska touri painottui niin vahvasti vapaan hiihtotavan kisoihin. Viisi hyvää kisaa ja kaksi pientä epäonnistumista niin olen tyytyväinen. Minä kilpailisin vaikka joka viikonloppu, mutta nyt pitää keskustella valmentajien kanssa mikä on järkevää, sillä jossakin vaiheessa täytyisi pitää treenitaukokin

Kerttu Niskanen, Tour de Ski 17:s sija

- Todella raskasta oli tänään. Jos painoi perjantaina ja eilen jaloissa, niin nyt oli ainakin tuplasti raskaampaa. Oli tosi imukeli, aurinko oli pehmentänyt ladun, niin oli kyllä todella raskasta. Tasaisella pätkällä ennen nousua otin hörpyn, sen verran lämmintä oli.

Laura Ahervo, Tour de Ski 30:s sija

- Tasapaksua menoa oli, mutta en onneksi mitenkään pahasti väsähtänyt vaan jaksoin tehdä töitä koko mäen. Olisihan siinä ollut mahdollista nousta monta sijaa ylöspäin, jos olisi sattunut hyvä päivä. Tämä on hankala kisa, kun ei muista yhtään kuinka pitkään tämä mäki jatkuu. Piti vähän pidätellä, ettei lähde liian aikaisin rynnimään. Tämä oli vasta toinen kerta tourilla, niin en muista reittiä. Kyllä tämä nyt kokemuksena kääntyi positiivisen puolelle, vaikka meinasin keskeyttää jo pari päivää sitten. Olen tyytyväinen, että jäin tänne, kun sain loppuun pari ihan hyvää kisaa. Nyt täytyy kotona tehdä rauhallista lenkkiä ja valmistautua Jämin SM-kisoihin.

Lehtonen paransi loppua kohti

Lari Lehtosen suoritukset Tour de Skillä parani loppua kohti. Mies oli loppunousussa kahdenneksikymmenenneksi nopein ja kokonaiskisassa Lehtonen oli 42:s.

- Alussa minulla oli vähän hengitysongelmia, mutta sitten lähti homma toimimaan ja sitten tulin tasaisella rytmillä loppuun saakka, Lehtonen kertoo.

- Tour de Skin ensimmäinen ja viimeinen kisa onnistuivat, sprintin hiihdin omalla tasolla, mutta muut kisat menivät sen verran alakanttiin, että kokonaisuuteen en voi olla tyytyväinen, lähdin hakemaan selvästi parempaa sijoitusta. Oli kuitenkin kiva lopettaa onnistuneeseen suoritukseen, Lehtonen kertoo.

Lehtosen tavoitteena oli hiihtää jokaisessa kisassa sprinttiä lukuun ottamatta pistesijoille.

- Viimeinen kisa kuitenkin näytti sen, ettei peliä ole vielä menetetty. Vielä täältä noustaan. Vapaa tuntuu kulkevan, mutta perinteisessä on työtä tehtävänä. Onneksi MM-kisoihin on sen verran aikaa, että asialle voidaan tehdä paljon hyviä asioita ja paljon virheitäkin. Nyt pitää vaan tehdä oikeita päätöksiä, Lehtonen miettii.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli tyytyväinen Tour de Skin viimeisen kisapäivän jälkeen. Naisten loistava menestys ilahdutti.

- Harjoitukset ja leirit ovat onnistuneet hyvin ja meillä on paljon vahvoja naisia, jotka ovat onnistuessaan kymmenen kärjessä. MM-kisoissa henkilökohtaisen mitalin saaminen on kuitenkin todella kovan työn takana, kun vastassa on Björgen, Kowalczyk ja Johaug. Sen takana ovat suomalaiset, Kalla ja Randall.

Kysymykseen huolestuttaako Dalenia, kun Tour de Skin lopussa oli mukana vain yksi mieshiihtäjä, päävalmentaja naurahtaa.

- Suomessa huolehditaan turhaan meidän mieshiihtäjien tasosta, sillä he ovat kärjen tuntumassa. Miehissä aikaero voittajan ja kolmanneksikymmenenneksi hiihtäneen välillä voi olla pienempi kuin naisissa voittajan ja kymmenenneksi hiihtäneen välillä, Dalen sanoo.

- Meidän mieshiihtäjiemme kapasiteetti ja mahdollisuudet menestyä on paremmat kuin moni uskoo, mutta toki se vaatii onnistumista.

- Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri