KU Rollerski 550x90px

Vantaa ja Heikkinen valmiina viikonlopun Suomen cupiin

Matti Heikkinen osallisttu seuransa järjestämiin Suomen cupin osakilpailuihin Hakunilassa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Matti Heikkinen osallisttu seuransa järjestämiin Suomen cupin osakilpailuihin Hakunilassa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Kauden kolmas Suomen cup –osakilpailutapahtuma kokoaa tasokkaan hiihtäjäjoukon viikonlopuksi Vantaalle Hakunilaan, jossa hiihdetään lauantaina naisten vitonen ja miesten kymppi sekä sunnuntaina viestit.

Vantaan Hakunilassa hiihdetään ensi viikonvaihteessa maastohiihdon Suomen cup. Tuon tapahtuman liikkuvana mainostauluna on Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen, tämän hetken paras suomalainen mieshiihtäjä ja varsin puhetaitoinen mies.

Vantaalla hiihdetään lauantaina miesten vapaan 10 km ja naisten vapaan 5 km. Sunnuntaina ovat vuorossa miesten ja naisten viestit, vapaalla hiihtotavalla nekin. Nuorilla on omat sarjat viikonvaihteessa.

– Kelillä ei ole niin väliä, mutta pikkupakkanen passaa kyllä. Tärkeintä minulle itselleni on se, että Vantaan Suomen cup palvelee valmistautumistani 20. helmikuuta alkaviin Val di Fiemmen MM-kisoihin, Heikkinen lausahti Vantaalla tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Matti Heikkinen, 29, hiihti ihan viime vuoden päätteeksi sutjakkaasti Oberhofin Tour de Ski -osakisassa Saksassa. Vaikka hän törmäili ja kaatui, hän sivakoi tuolloin silti seitsemänneksi 15 km:n perinteisen tyylin takaa-ajohiihdossa.

Heikkinen osoitti iskukykyä jo marraskuussa. Hän hiihti neljänneksi maailmancupin avauksessa Ruotsin Jällivaarassa. Miehen matkana oli tuolloin 15 kilometriä, vapaalla.

– Ihan aikataulussa MM-kisojen suhteen olen. Olen nyt hyvällä mielellä ja luotan itseeni, rennonväkevä Heikkinen puhui.

Maailmanmestari Matti Heikkisen vahva itseluottamus pohjaa siihen, että hän tietää tehneensä täyttä työtä nyt meneillään olevan hiihtokauden suhteen.

– Kesällä ja myös sen jälkeen treenasin entistä kovemmissa maastoissa ja entistä pontevammin, mies tiivisti.

Legkovin voitto ei yllättänyt

Nyt Suomessa jo viikon yhteen mittaan ollut Matti Heikkinen ei yllättynyt Tour de Ski- turneen lopullisesta voittajasta:

– Kun Venäjän Aleksandr Legkov läksi loppiaisena väkevästi Val di Fiemmen viimeiseen hurjaan nousuun, tiesin että hän kisan vie kuten sitten veikin, Heikkinen lausahti.

Helmikuinen Val di Fiemme, ja MM-ladut siellä, on jo kaksikymmentä vuotta hiihtäneen kajaanilaissyntyisen Matti Heikkisen tämän talven ehdoton kohokohta, mutta jo nyt miehen mieli on päämäärätietoisesti suuntautunut Sotshiin, jossa järjestetään talviolympialaiset ensi talvena, vuonna 2014.

– Sotshin jälkeen sitten katson tarkkaan sen mitä elämälläni sitten teen, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa markkinointia opiskeleva mestarihiihtäjä sanoi.

Colliander Jizerskassa

Vantaan Hiihtoseuran kärkinimistä Niklas Colliander sen sijaan kilpailee viikonvaihteessa Tsekissä 50 kilometrin Jizerska –massahiihdossa, joka hiihdetään sunnuntaina. Vantaalainen Colliander olisi enemmän kuin mielellään ollut mukana Hakunilassakin, mutta loppukautta ajatellen hän kallistui kuitenkin massahiihtoon.

- Nyt olen pitänyt kilpailutaukoa ja keskittynyt harjoitteluun, Colliander kertoo viime viikkojen kuulumisistaan.

Seuraansa ja Vantaan kaupungin maastohiihtosatsauksia Colliander kiittelee.

- Vantaalta ei hiihtäjän kannalta puutu kuin isompi mäki, vain siitä tarvitsee harjoittelussa tinkiä. Liikuntapaikkojen hoito on myös ihan ykköstasoa. En haluaisi asua muualla, Colliander sanoo.

Vantaalla hiihtotapahtumien järjestäminen on ollut säännöllistä. Suomen cupin lisäksi edessä on 2014 SM-hiihdot ennen olympialaisia. Ratamestari Juha Savolainen ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty kertoivat, että parhaillaan Hakunilassa puitteita viimeistellään kilpailukuntoon. Lunta tehdään vielä varmuuden vuoksi, vaikka luonnonluntakin on. Sääennusteet lupaavat pientä pakkasta kilpailuviikonlopuksi, joten odotettavissa on hyvät kilpailut hyvissä puitteissa.

- Hyvältä näyttää. Me haluamme kantaa kortemme kekoon ja saada hiihto säilytettyä pääkaupunkiseudullakin, Räty sanoo kokeneen kisajärjestäjän puolesta.

Muista Suomen huippunimistä Vantaalle hiihtämään ovat tulossa muun muassa Sami Jauhojärvi (vain viesti), Riitta-Liisa Roponen, Lari Lehtonen, Maria Grundvall, Iivo Niskanen ja Lasse Paakkonen.

Suomen cupin pistetilanteessa kahden kilpailuviikonlopun jälkeen naisten kärkikolmikko on Anne Kyllönen (210 pistettä), Mona-Liisa Malvalehto (186) ja Maria Grundvall (136), miesten kärkikolmikko vastaavasti Anssi Pentsinen (166), Sami Jauhojärvi (160) ja Ville Nousiainen (160). Viestien osalta kärkipaikkoja pitävät yhden hiihdetyn viestin jälkeen Jämsänkosken Ilves miesten osalta (200) ja Kangasniemen Kalske (200) naisten osalta.

>> Lisätietoja kilpailuista:

Ohjelma

Lauantai 12.1.2013 normaalimatkat (v):

11.15 Naiset 5,0 km (2 x 2,5 km)
12.15 Miehet 10 km (4 x 2,5 km)

Sunnuntai 13.1.2013 viestit (v)

11.45 Naisten viesti 3 x 4,2 km (2x2,2km)
12.40 Miesten viesti 3 x 6 km (3 x 2,1 km)

- STT–HANNU RANTA - Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri