CHXL 550x90px webbanneri

Suomalaiskommentit Liberecin perinteisen sprintin jälkeen

Päivän suomalaisnimi oli Mona-Liisa Malvalehto. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Päivän suomalaisnimi oli Mona-Liisa Malvalehto. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Seuraavassa vielä lisää päivän iloisen suomalaisvoittajan Mona-Liisa Malvalehdon sekä muidenkin suomalaisten kommentteja Liberecin sprintistä.

Mona-Liisa Malvalehto, voittaja

– Tämä oli minulle hyvä rata, kun ei ollut liian pitkä ja vain yhden kierroksen. Aion kuitenkin jatkossa kehittää kestävyyttäni, että jaksan myös pidempiä sprinttikisoja. Sain kotona treenattua hyvin ja tiesin olevani kunnossa, mutta tuntuuhan tämä mielettömältä. Ihan täysin en vielä varmaan edes ymmärrä mitä tapahtui. Kaaduin puolivälierässä heti alussa ja jouduin runttaamaan täysillä. Hiukan pelotti, että kuinka paljon se söi voimia. Finaaliin lähtiessä päätin, että jos tulen loppusuoralle ensimmäisenä, niin en paljon sivuille vilkuile vaan painan täysillä eteenpäin tapahtui takana mitä tahansa. Minua ei edes väsyttänyt.

Aino-Kaisa Saarinen, 17:s.

– Olen tyytyväinen aika-ajoon. Tavoittelin finaalipaikkaa, mutta se jäi nyt haaveeksi. Hieman oli meidän erässä kiireen makua, enkä meinannut luottaa omaan rentoon suoritukseen, laskin huonosti ja ehkä otin vähän liikaa varman päälle. Vähän kaksijakoinen päivä oli. Aika-ajoihin olen tyytyväinen, mutta erähiihtoon en voi olla. Olisi pitänyt malttaa mielensä ja luottaa omaan tekemiseen.
Jizerskáan lähden huomenna innolla ja mielenkiinnolla. Kun Magnar (Dalen) sitä minulle tourilla ehdotti, niin mietin, että se voisi olla hyvä harjoitus Fiemmen kolmenkympin kisaa ajatellen. Huomenna on vissiin hyvä keli ja uskon, että siitä tulee minulle todella hyvä harjoitus. Nyt on jo tankkailtu jonkun verran kisaa varten. Onhan siellä kovia nimiä, joten varmasti saan kovaa vastusta. Kisa on aina kisa eli en lähde samalla ajatuksella kuin tourin vapaan 15 kilometrin kisaan. Nyt kroppa toimii paremmin, joten sijoituksista lähden hiihtämään.

Kerttu Niskanen, 14:s.

– Kyllä minä parempaa haluaisin. Todella paljon harmitti, kun rataa muutettiin yhdeksi kierrokseksi ja kisasta tuli tosi lyhyt. Mä olin jo onnellinen, että kaksi kierrosta ja mukavat nousut. Koko ajan piti painaa kaasu pohjassa. Erässä meni se alamäki heikosti ja ajauduin ulos ja lähti vähän vauhtia pois. Hyvillä fiiliksillä lähden kuitenkin huomiseen sprinttiviestiin. Mä sanoin jo Monalle, että nolottaa lähteä hänen kanssaan, varsinkin kun vaihdetaan vielä vaparille, mikä on mulle selvästi heikompi. Kova pari mulla ainakin huomenna on, joten siihen ei kisa kaadu. Tänään kyllä vähän masensi maaliin tulon jälkeen, mutta ei auta kuin katsoa eteenpäin.

Anssi Pentsinen, 11:s.

– Aika-ajo ja alkuerä meni hyvin. Siihen olen tyytyväinen, että pystyin loppusuoralla kampeamaan toiseksi, mutta enempää ei tänään ollut minulle tarjolla. Hiihdin viimeisessä alkuerässä, enkä ehtinyt välierään lataamaan akkuja. Kyllä minä tänään ihan hiihtämällä jäin, ei ollut paukkuja tämän enempään. Huomiseen sprinttiviestiin lähden ihan hyvillä mielin, kun vapaakin on nyt kulkenut ihan hyvin ja rata on nopeatempoinen.

Kalle Lassila 18:s.

– En ole tyytyväinen suoritukseen, ei oikein tänään mikään osa-alue ollut viimeisen päälle kunnossa. Tasaisesti epäonnistumista vähän jokaisella osa-alueella. Seuraavan kerran hiihdän varmaan Jämillä, jotkut kansalliset kisat saatan käydä hiihtämässä ennen sitä.

Toni Ketelä, 20:s

– Jos miettii mistä lähtökohdista lähdin eli puolikuntoisena kisaan, niin kai tuohon sijoitukseen pitäisi tyytyväinen olla. Viime viikonloppuna minulla oli korkea kuume, maanantaina helpotti ja tiistaina kävin ensimmäisellä lenkillä. Keuhkot oli tänään aivan pihalla kaikissa vedoissa. Harmittaa, kun tiedän, että olen kovassa kunnossa ja olisi ollut mahdollisuus välieriin. Sairastelu osui nyt pahimpaan mahdolliseen saumaan. Jämillä on seuraava kova kisa ja ensi viikonloppuna käyn ehkä aukomassa keuhkoja jossain pienemmässä kisassa.

Matias Strandvall, 21:s.

– Tänään hiihdin taktisesti todella huonosti. Minulla on perinteisen hiihto parantunut paljon, ja tänäänkin olisi ollut paukkuja hiihtää kovempaa. Loppusuoralla pysyin muiden tahdissa, mutta taktisesti epäonnistuin ennen kisaa, erityisesti nousuissa. Huomiseen sprinttiviestiin lähden odottavaisella mielellä. Viimeksi kun oltiin tällä joukkueella (Strandvall-Jylhä), niin hiihdimme neljänneksi.

Martti Jylhä 29:s.

– Makiat kaksi pistettä. No, ei tähän voi olla tyytyväinen. Muut olivat vaan parempia, eikä minulla ollut mitään aseita heitä vastaan. Jalkojen hermotus, mikä on normaalisti ollut minulla vahvuus, ei vaan ollut nyt niin herkässä. Siihen olen tyytyväinen, että pääsin aika-ajoista eteenpäin, mutta erän suhteen minulla kävi vähän heikko arpaonni, kun tämän päivän voittaja ja kolmas olivat mun erässä. Erä oli kova, mutta toisaalta en ollut riittävän hyvä, vaikka perinteisen hiihto onkin minulla parantunut. Huomenna lähdemme tavoittelemaan ensin finaalipaikka ja katsotaan, kuinka paljon on jouduttu alkuerissä laittamaan peliin. Olisihan se hieno parantaa sijoitusta tuosta meidän neljännestä sijasta.

Juho Mikkonen 37:s.

– Eihän siihen tyytyväinen olla, kun ei selviä karsinnoista eteenpäin. Aika-ajo on minulle ollut ongelma, mutta hyvässä kunnossa olen, vaikka karsinnasta en läpi päässytkään. Huomiseen lähden hyvällä fiiliksellä ja uskon, että meillä on mahdollisuus jopa finaalipaikkaan.

Magnar Dalen

– Kun välitin joukkueelle tuomariston päätöksen siitä, että kisa on yhden kierroksen mittainen, oli porukassa yksi erittäin iloinen urheilija, Mona-Liisa Malvalehto. Hän tiesi radan suosivan häntä ja nyt hän lunasti odotukset. Olen todella iloinen Mona-Liisan menestyksestä. Kun näen urheilijan voittavan kisoja, niin muistan aina myös ne hetket, kun ei mennyt niin hyvin. Nyt ollaan iloisia.

- Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri