KU Rollerski 550x90px

Hämeenlinnan Hiihtoseura hallitsi naisten viestiä Hakunilassa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran panostus näkyi menestyksenä Suomencupin viestissä. Kuva: Hevoskuuri.fi

Hämeenlinnan Hiihtoseuran panostus näkyi menestyksenä Suomencupin viestissä. Kuva: Hevoskuuri.fi

Vantaan Suomen Cupissa viestivoitot menivät naisten kilpailussa Hämeenlinnan Hiihtoseuralle ja miehissä Vuokatti Ski Team Kainuulle.

Naisten kilpailussa muut palkintokorokkeella nousseet olivat Vuokatti Ski Team Kainuu ja Leppävirran Viri. Hämeenlinnan joukkue hiihti järjestyksessä Anni Kainulainen, Jenni Mattila ja Maija Hakala.

-Ensimmäinen kierros oli kohtuuhelppo, tokalla kierroksella ajattelin mennä sen mitä pääsee, Kainulainen sanoi.

Hän tuli vaihtoon kolmantena. Mattila piti seuran värit hyvin kärkitaistossa neljäntenä, vaikka ero ykkösenä vaihtaneeseen Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvoseen olikin 41 sekuntia.

-Yritin tehdä omaa hiihtoa. Suksi oli tänään loistava, Mattila sanoi.

Maija Hakala sinetöi voiton vahvalla ankkuriosuudellaan.

-Minunhan oli helppo lähteä, kun viesti hyvistä asemista tuotiin. Lähdin Marjon peesiin ja toisella kierroksella alkoi vähän painaa. Jaksoin kuitenkin pitää tahtia, Hakala sanoi.

Vuokatin naiskolmikko haki sijaa kolmen joukkoon, mutta kakkossija oli heille pieni yllätys.

-Tavallaan yllätys, kun kaikki olemme vähän puolikuntoisia, ankkuri Marjo Loukkola sanoi.

Miesten viestissä Vuokatti Ski Team Kainuu oli ylivoimainen, sillä voitto tuli 29,6 sekunnin erolla Jämsänkosken Ilvekseen. Ounasvaaran Hiihtoseura oli kolmas. Voittajajoukkueessa hiihtivät Teemu Härkönen, Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi.

-Ei ole vielä hyvä hapetus, joulusta asti enemmän tai vähemmän kipeänä ollut Iivo Niskanen sanoi.

Niskanen on kuitenkin toipunut sen verran kilpailukuntoon, että lähtee myös 23-vuotiaiden MM-kisoihin Tsekin Libereciin. Hakunilassa hän ratkaisi viestin nykäisemällä omalla osuudellaan sen verran tehokkaasti, että Jauhojärvi pääsi ankkuriosuudelleen noin 10 sekunnin johdossa.

-Vire on vielä vähän hakusessa. Hapenotto toimii ookoo, mutta lihas on vielä hakusessa. Viikon verran on nyt aikaa tehdä töitä, että löytyy helppous hiihtoon, pienen flunssan sairastanut Jauhojärvi sanoi.

Jauhojärven edellinen kilpailu oli joulukuun puolivälissä 21 kilometrin La Sgambeda Italiassa. Vantaalta hän kiiruhti lentokentälle ja kohti La Clusaz’n maailmancupia.

-Nyt pitää käydä kaikki mahdolliset kisat. Kisojen kautta vire on ennenkin löytynyt. La Clusaz’ssa kaikki on mahdollista, mutta hyvä olisi, jos loppukiriin asti olen 15 joukossa, Jauhojärvi tuumi yhteislähtökilpailusta.

Suomen cup Hakunilassa:

Naiset, 3x4 km (v): 1) Hämeelinnan Hiihtoseura 32.39,6 (Anni Kainulainen, Jenni Mattila, Maija Hakala), 2) Vuokatti Ski Team Kainuu jäljessä 7,2 sekuntia (Saana Kemppainen, Sanna Martikkala, Marjo Loukkola), 3) Leppävirran Viri –9,2 (Tanja Kauppinen, Maria Nousiainen, Kati Venäläinen), 4) Valkeakosken Haka –12,3 (Satu Heikkilä, Heta Jalonen, Liisa Anttila), 5) Kangasniemen Kalske –53,8, 6) Huhtasuon Hiihto 2000 –1.03,6, 7) Ounasvaaran Hiihtoseura –1.09,7, 8) Oulun Hiihtoseura –1.22,9.

Miehet, 3x6 km (v): 1) Vuokatti Ski Team Kainuu 41.52,8 (Teemu Härkönen, Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi), 2) Jämsänkosken Ilves –29,6 (Timo Nurminen, Tomi Oittinen, Jussi Simula), 3) Ounasvaaran Hiihtoseura –48,3 (Antti Haahti, Morten Priks, Ari Luusua), 4) Oulun Hiihtoseura –52,7 (Lasse Paakkonen, Jarmo Rissanen, Jonne Seppänen), 5) Valkeakosken Haka –56,6, 6) Saarijärven Pullistus –57,0, 7) Mikkelin Hiihtäjät –1.11,0, 8) Valkeakosken Haka II –1.33,4.

Suomen cupin viestitilanteet 2/5 kilpailun jälkeen:
Naiset: 1) Vuokatti ST 320, 2) HämeenlHS 300, 3) KangasnK 290, 4) Oulun HS 154, 5) ValkeakH 152, 6) LeppävV 148.
Miehet: 1) JämsänkI 360, 2) Vuokatti ST 320, 3) OunasvHS 220, 4) Oulun HS 190, 5) ValkeakH 170, 6) Kuhmo-Ski 160.

Seuraavat kilpailut: 25.1. SM-sprintti (p) Jämillä.

>>Tulokset

-Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri