KU Triac 40 Aero 550x90px

Hiihtäjille jäi parisprinteistä laiha saalis

Niskasella "superhuono" päivä. Kuva: Felgenauer/NordicFocus

Niskasella "superhuono" päivä

Mona-Liisa Malvalehdon lauantaisen sprinttivoiton jälkeen suomalaishiihtäjien viikonloppu sai vaisun päätöksen, kun kaikki suomalaisparit jäivät alkueriin maailmancupin parisprinttikilpailuissa sunnuntaina.

Malvalehto ja Kerttu Niskanen olivat omassa alkuerässään seitsemänsiä 12,7 sekuntia kärjen perässä. Miehissä Matias Strandvall ja Martti Jylhä menettivät jatkomahdollisuutensa Strandvallin kaatumiseen. He olivat alkuerässään yhdeksänsiä, Anssi Pentsinen ja Juho Mikkonen kymmenensiä.

–Tämä oli huono päivä, mutta parisprintti on erikoislaatuinen kilpailumuoto, Suomen maajoukkuevalmentaja Magnar Dalen totesi STT:lle puhelimitse.

Lauantaina Malvalehto lykki perinteisellä lyhyen sprinttifinaalin voittoon, kun taas parisprintissä mentiin vapaalla. Joukkueen jäsenet hiihtivät vuorotellen yhteensä kuusi osuutta.

Dalen sanoi uskovansa, että suomalaispareilla on mahdollisuudet päästä mitali-iskuun ensi kuun MM-kisoihin mennessä.

Hän tosin ei ole parisprinttien ylin ystävä ja olisi valmis ottamaan ne pois arvokisoista. Niiden korvaaminen toisilla kilpailumuodoilla on hänen mukaansa yleinen puheenaihe lajipiireissä.

Niskasella "superhuono" päivä

Parhaat menestyseväät sunnuntaina oli Strandvallilla ja Jylhällä. He olivat omassa alkuerässään kärkitaistossa, kunnes Strandvall kaatui juuri ennen viimeistä vaihtoa.

–Olisin tullut kolmantena vaihtoon. Ajoin vähän ahnaasti sisäkurviin, kun tiesin Martin odottavan sisäreunassa. Mono osui latua merkkaavaan lautaan, ja lensin nenälleni, Strandvall kertoi.

–Henkilökohtaisesti kulki hyvin, kun eilen ei ollut kulkenut. Kovat oli odotukset, niin harmittaa, että loppui näin, hän jatkoi.

Kerttu Niskanen kuvaili Maastohiihto ry:n tiedotteessa omaa päiväänsä "superhuonoksi" ja oli pahoillaan Malvalehdon puolesta.

–Ei kyllä voi pistää Kertun syyksi millään tätä tulosta. Kolmesta osuudesta ainoastaan ensimmäinen onnistui minulla hyvin, Malvalehto sanoi tiedotteessa.

Juho Mikkonen, 22, oli ensimmäistä kertaa mukana maailmancupin parisprintissä. Hän oli tyytyväinen kahteen ensimmäiseen osuuteensa, mutta väsähti lopussa.

Liberec, Tshekki:
Maailmancup, parisprintti:

Miehet: 1) Mihail Devjatiarov/Nikolai Morilov Venäjä II 21.43,8, 2) Eirik Brandsdal/Pål Golberg Norja jäljessä 0,8 sekuntia, 3) Aleksei Petuhov/Nikita Kriukov Venäjä –0,8, 4) Norja II –0,9, 5) Tshekki –1,3, 6) Italia II –1,3, 7) Kazakstan –6,3, 8) Saksa II –7,3, 9) Saksa –7,6, 10) Ranska II –15,9.
Suomen parit karsiutuivat välierissä. Matias Strandvall/Martti Jylhä oli eränsä 9:s ja Anssi Pentsinen/Juho Mikkonen 10:s.

Naiset: 1) Ingvild Flugstad Östeberg/Maiken Kaspersen Falla Norja 11.26,2, 2) Stina Nilsson/Ida Ingemarsdotter Ruotsi jäljessä 0,6 sekuntia, 3) Linn Sömskar/Magdalena Pajala Ruotsi II –5,7, 4) Saksa –6,3, 5) Sveitsi –7,5, 6) Venäjä II –8,1, 7) USA –8,9, 8) Italia –9,3, 9) Slovenia –15,3, 10) Norja II –32,8.
Suomen pari Kerttu Niskanen/Mona-Liisa Malvalehto oli välieränsä 7:s ja karsiutui.

Seuraavat maailmancup-kilpailut: 19.–20.1. La Clusaz, Ranska.

STT–MIKAEL HOIKKALA

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri