KU Rollerski 550x90px

Jauhojärvi etsii virettä urakoimalla kisoja

Sami Jauhojärvi kaipailee lisää kilpailustartteja alle huippuvireen löytämiseksi. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sami Jauhojärvi kaipailee lisää kilpailustartteja alle huippuvireen löytämiseksi. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sami Jauhojärvi kaipaa kisoja kisojen perään, jotta saa vireensä kohdalleen helmikuun 20. päivä alkaviin Val di Fiemmen maailmanmestaruushiihtoihin mennessä.

Sunnuntaina Vantaalla Jauhojärvi ankkuroi Vuokatti Ski Team Kainuun viestivoittoon Suomen cupissa ja lähti kolmisen tuntia myöhemmin kohti Ranskaa ja maailmancupia.

– Vire on hakusessa, mutta kisojen kautta olen ennenkin löytänyt kuntoni, Jauhojärvi sanoi.

Jauhojärvi sairasteli uudenvuoden jälkeen lievän flunssan, joka hidasti kunnon kehitystä. Ilman tautia hän olisi kilpaillut viikonloppuna Hakunilan sijasta maailmancupin sprintissä Liberecissä.

Edellisen kerran Jauhojärvi hiihti kilpaa joulukuun puolivälissä Italiassa 21 kilometrin maratonkisassa.

Maailmancupissa hän ei ole kilpaillut yli puoleentoista kuukauteen, koska vetäytyi Tour de Ski -kiertueelta isänsä äkillisen kuoleman takia.

La Clusaz'ssa ensi lauantaina on ohjelmassa 15 kilometriä perinteisellä. Matka on Jauhojärvelle mieluinen, vaikka se hiihdetäänkin yhteislähtönä.

– Kunhan olen loppusuoralle tultaessa 15 parhaan joukossa, Jauhojärvi ennakoi suoritusta, johon olisi tyytyväinen.

Noin 1200 metrin korkeudessa sijaitseva La Clusaz on ollut Suomen miehille mystisen hankala paikka. Jauhojärven mukaan siellä vaikea saada aikaan eroja, koska ylämäkiä seuraavat aina palauttavat alamäet, ja porukka pysyy kasassa.

Sunnuntaina Jauhojärven kanssa viestivoittoon hiihtivät Teemu Härkönen ja nuorten MM-hiihtoihin lähtevä Iivo Niskanen, joka kertoi toipuneensa joulukuun sairastelusta vasta Vantaan kisoihin mennessä.

- STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri