KU Rollerski 550x90px

Jämi42:n reitille pääsee jo

Näin hyävltä näytti Jämillä tänään. Kuva: Jämikeskus

Näin hyävltä näytti Jämillä tänään. Kuva: Jämikeskus

Jämi42 – Skin reitti ajettiin tänään ensimmäistä kertaa latukoneilla kauniissa talvisessa pakkassäässä, jollainen on tilattu myös itse tapahtumaan.

Lumitilanne on hyvä, tapahtumaan ollessa vielä kuukausi aikaa. Järjestäjät voivat olla siis tältä osin levollisin mielin.

Syksyn aikana reittiä paranneltiin muun muassa kantoja poistamalla, jotta reitin hoitaminen helpottuu entisestään.

- Lumitilanne koko reitillä on hyvä ja lisää lunta sataa varmasti kuukauden aikana, joten hiihtäjiä odottaa nautinnollinen baana, kommentoi latuja ajamassa mukana ollut Rainer Mäkelä.

Reittiin on tullut hienoisia muutoksia, joista oleellisin on se, että viimeinen nousu muutama sata metriä ennen maalia jää pois.

- Totesimme viime vuoden kokemusten perusteella, että maaliin on tultava suoraviivaisemmin, kertoo kilpailunjohtaja Erkki Knuuttila.

Muutoksella halutaan ennen kaikkea parempi ja tasapuolisempi loppuratkaisu kärjen osalta sekä kuntoilijoille turvallisempi maalintulo jyrkän loppulaskun ja sitä seuraavan U-mutkan jäädessä pois. Viimeinen kilometri tullaan siis samaan tapaan kuin kesän Jämi84 – MTB:ssä.

Kuntoilijat voivat käydä vapaasti tutustumassa reittiin, mutta opastusta ei vielä ole. Mikäli suunnittelet käyntiä kauempaa, otathan huomioon Jämillä hiihdettävät SM-hiihdot 25.-27.1.

>>Tapahtumasivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri