KU Rollerski 550x90px

Suomi taisteli Norjan kanssa viestivoitosta

Marit Björgen johdatti Norjan jälleen viestivoittoon. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Marit Björgen johdatti Norjan jälleen viestivoittoon. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Kerttu Niskanen ovat hiihtäneet toiseksi maailmancupin viestissä Ranskassa. Suomen edelle ehti vain Norjan ykkösjoukkue, jonka ankkurina hiihti Marit Björgen.

Suomi ylitti maaliviivan 27,9 sekuntia Norjan jälkeen. Norjan kakkosjoukkue oli kolmas runsaan minuutin kärjelle jääneenä.

La Clusaz'ssa Kyllönen toi viestin ensimmäisenä vaihtoon, mutta toisella perinteisen hiihtotavan osuudella Norjan Therese Johaug venytti 8,7 sekunnin eron Saariseen. Roponen palautti vapaalla hiihtotavalla Suomen kärkeen, mutta Niskanen ei voinut Björgenin vahvuudelle mitään.

Tänään Suomen joukkueen kokoonpano vaihtui aamulla, kun Niskanen korvasi sairastuneen Krista Lähteenmäen ankkurina. Joukkueen hiihtojärjestystä ei voinut enää vaihtaa, vaan Niskanen joutui vapaan hiihtotavan osuudelle, vaikka olisi voinut olla vahvempi perinteisellä hiihtotavalla.

La Clusaz'n viesti oli maailmancupissa kauden toinen. Marraskuisessa avauskisassa Jällivaarassa Suomi ei yltänyt kolmen parhaan joukkoon, vaan jäi viidenneksi. Norja voitti myös Jällivaarassa.

Urheilijoiden kommentit alla hiihtojärjestyksessä:

Anne Kyllönen

- Tosi hyvältä tuntui hiihto tänään ja suksi oli aivan loistava. Ilman muuta olen omaan osuuteni tyytyväinen. Hiihdin ihan omaa hiihtoani ja tällä kertaa se riitti kärkipaikalle.

Aino-Kaisa Saarinen

- Älyttömän hyvät sukset oli tänään, aivan loistavasti pystyin menemään. Olen todella tyytyväinen siihen kuinka hiihto kokonaisuutena meni, ja nyt näkee että suunta on oikea. Omalta osalta olen koko viikonloppuun tyytyväinen, löysyys alkaa vähitellen hävitä. Norja on aika kaukana, mutta pystymme joukkueena sen kuitenkin jo haastamaan. MM-kisoissa pitää onnistua kaiken täydellisesti ja olla vähän tuuriakin matkassa, mutta luohan tällainen uskoa, että kaikki on mahdollista. Taistelemaan lähdetään MM-kisoissakin.

Riitta-Liisa Roponen

- Yllättävän helpolta tuntui hiihto tänään. Lähdin hiihtämään vähän niin kuin väliaikahiihtona ja sitten sain ladun varresta tietoa, että saan kiinni ja päätin, että antaa mennä. Nyt on kyllä helkkarin hyvä fiilis. Kerttu joutui tänään hiihtämään itselleen ei niin mieluisalla vapaalla, ja suoriutui aivan loistavasti. Aivan mahtavan hyvä suoritus koko joukkueelta. Paperilla katsottiin, että on kyllä kova kisa edessä. Mieletön fiilis ja noin mielettömällä aikaerolla.

Kerttu Niskanen

- Minulla piti olla tänään pitkän lenkin päivä. En ehtinyt lähteä lenkille, kun sain aamupalalla tiedon, että ankkuriosuus kutsuu. Onneksi startti oli iltapäivällä niin ehdin kasata vähän ajatuksia. Oli kyllä jännittävä paikka lähteä hiihtämään, suorastaan pelottava, kun jouduin hiihtämään vapaalla hiihtotavalla, joka ei ole minulle se vahvempi tapa. Joukkuepanos oli tänään aivan mahtava ja pääsin lähtemään ladulle aivan loistavista asemista. Tuntuu todella hienolta nousta palkintopallille.

Naisten 4x5 km (2p+2v): 1) Norja 57.05,4 (Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen), 2) Suomi –27,9 (Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Kerttu Niskanen), 3) Norjan 2-joukkue –1.03,7 (Vibeke Skofterud, Ingvild Flugstad Östberg, Martine Ek Hagen, Astrid Jacobsen), 4) Ruotsi –1.09,7 (Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag, Lisa Larsen), 5) Ranska –1.14,0, 6) Saksa –1.41,9, 7) Italia –2.31,0, 8) Venäjä –3.13,1, 9) USA –3.52,0.

Maiden maailmancup: 1) Norja 8423 pistettä, 2) Venäjä 5788, 3) Ruotsi 4330, 4) Suomi 3251, 5) Saksa 2769, 6) USA 2302.

Seuraavat kilpailut: 1.–3.2. Sotshi, sprintti (v), yhdistelmäkilpailut (p+v) ja parisprintit (p).

- STT - Maastohiihdon tiedotuslangrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri