KU Rollerski 550x90px

Mikkonen hiihti nuorten MM-hopeaa

Juho Mikkonen. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Juho Mikkonen. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Juho Mikkonen otti Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin Liberecissä nuorten MM-hiihdoissa, kun hän voitti alle 23-vuotiaiden sprintissä hopeaa. Naisten puolella Maria Grundvall oli parhaana suomalaisena 15:s.

-Finaalin lähdin sellaisella taktiikalla, että en aloita ensimmäistä nousua liian kovaa. Pääsin siinä hyviin asemiin, että sain oman ladun ja pystyin hiihtämään omaan rentoa hiihtoa. Alamäkiosuuksilla pääsin keulaan, kun oli tosi hyvä suksikin. Sitten yritin satsata tuohon viimeiseen ylämäkeen ja tasaiselle ja siinä onnistuinkin. Pääsin lähelle voittoa, mutta onneksi pysyin selvästi toisena, ensimmäisen nuorten MM-mitalinsa saanut Juho Mikkonen kertasi iloisena.

Sprintti oli Mikkosen päämatka, joten mitali maistui.

-Selvä tason nousu on tullut tänä vuonna, Vuokatissa asuva Kuhmo-Skin hiihtäjä jatkoi.

Sprintin voitti Italian Federico Pellegrino.

Grundvallille suuri pettymys

Grundvallille hiihtojen päättyminen jo puolivälierävaiheessa oli suuri pettymys. Hän on sairastellut joulun jälkeen, mikä on syönyt alkukauden hyvää kuntoa. Hän oli erässään vielä hieman ennen maalia toisena, kunnes Norjan Ragnhild Haga tuli ohi. Grundvallin aika ei myöskään riittänyt välieriin.

-Tämä on tosi suuri pettymys. Viime vuoden kisojen jälkeen finaalipaikka on ollut mielessä. Hiihto tuntui tosi pahalta. Pelkäsin jo, etten pääse edes karsinnasta jatkoon. Pääsin kuitenkin, mutta en ole vaan sellaisessa kunnossa, kun marraskuussa olin. Jos olisin tuntunut ainakin siltä tänään, kaikki olisi varmasti ollut mahdollista. Taas se sama norjalainen, jolle olen hävinnyt kahdesti aikaisemmin maalisuoralla, tuli ohi. Ei voi mitään. Saa nyt nähdä, hiihdänkö vapaan kympin. Se on kuitenkin heikoin matkani täällä, mutta täytyy keskustella valmentajan kanssa, Grundvall sanoi.

Muista suomalaisista Tanja Kauppinen oli 30:s ja Anni Kainulainen 31:s. Miesten kilpailussa Mikkonen oli ainoa suomalainen. Keskiviikkona 20-vuotiaissa hiihdetään vapaalla naisten vitonen ja miesten kymppi. Naisten matkan hiihtävät Johanna Ukkola, Hanna Varjus, Leena Nurmi ja Krista Niiranen. Miesten kympille starttaavat suomalaisista Joonas Sarkkinen, Antti Ojansivu, Markus Järvenpää ja Topias Tyni.

Liberec:
Alle 23-vuotiaiden hiihdon MM-kisat:

Miehet, sprintin (p) finaali (1,6 km):

Finaali: 1) Federico Pellegrino Italia, 2) Juho Mikkonen Suomi –0,0 sekuntia jäljessä, 3) Jevgeni Belov Venäjä –0,0, 4) Sindre Björnestad Norja –0.6, 5) Alexander Wolz Saksa –1,6, 6) Amynd Lid Bygland Norja –24,7.

Kärkikolmikon sijoitukset ratkaistiin maalikamerakuvan perusteella.

Naiset, sprintin (p) finaali (1,3 km): 1) Jelena Soboleva Venäjä, 2) Sandra Ringwald Saksa –0,0, 3) Hanna Kolb Saksa –0,0, 4) Daria Godovanitshenko Venäjä –3,0, 5) Ragnhild Haga Norja –13,1, 6) Gaia Vuerich Italia –46,3.

Kärkikolmikon sijoitukset ratkaistiin maalikamerakuvan perusteella.

Maria Grundvall ja Tanja Kauppinen karsiutuivat neljännesfinaaleissa, Anni Kainulainen alkuerissä.

>>Tulospalvelu

-STT -Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri