KU Motion Krista 550x90px

Ojansivu päivän paras suomalainen Liberecissä

Antti Ojansivu oli päivän parhaana suomalaishiihtäjänä 19:s nuorten MM-kilpailuissa Liberecissä. Ojansivun tavoitteet olivat paljon paremmissa sijoituksissa, joten tulos oli pettymys. Hän hävisi voittajalle 1.14,3.

-Oli varmaan ylilatautunut hiihto. En pysty oikein sanomaan, mitä tapahtui. Ei ollut hiihdosta tietoakaan. Tuntui, että lähti ihan hyvin käyntiin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin kahdeksan sekuntia keulasta ja tuntui ihan kohtuulliselta. Toiselle kierrokselle lähtiessä ensimmäisessä nousussa jalka ei vaan noussut. Se oli sitten siinä, Ojansivu sanoi ja suuntasi jo ajatuksensa perjantain yhdistelmäkilpailuun.

Muista suomalaismiehistä Joonas Sarkkinen 28:s, Markus Järvenpää 43:s ja Topias Tyni 72:s.

-Hiihto oli aika lailla mitä odotin, ihan hyvä hiihto. Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat ihan OK, viimeistä vaihdetta ei löytynyt loppuun, mutta tyytyväinen pitää olla, Sarkkinen sanoi.

-Viimeinen kierros oli erittäin raskas. Mitään loppukiriä en saanut aikaiseksi, mutta kaiken sain irti. Olen ihan tyytyväinen, Markus Järvenpää sanoi.

Suomalaisnaisille kylmää kyytiä vitosella

Johanna Ukkola oli parhaana suomalaisena 28:s vapaan vitosella. Leena Nurmi 34:s, Krista Niiranen 39:s ja Hanna Varjus 56:s. Voitto meni Saksaan Victoria Carlille, joka aiemmin voitti sprintissä hopeaa.

Kyyti oli kylmää, sillä Ukkolakin hävisi Carlille 58,4 sekuntia.

-Aika pahalta tuntui. Oli ihan sikarankka rata. Ei todellakaan mikään huono hiihto, mutta ei ollut mikään paras päivä. Yritin, etten lähtisi ihan täysillä vaan aloittaisin rauhallisesti. Silti alkoi hapottaa, vaikka yritin lähteä hiljaa. En ole pettynyt, kyllä tämä oli ihan OK. Sijoitukseen on pakko olla tyytyväinen, Ukkola sanoi.

Nurmi oli samoilla linjoilla.

-Aika hankala kisa. Jaloissa ei ollut ihan niin hyvä päivä kuin sprintissä oli. Jyrkissä ylämäissä oli vaikea saada rytmistä kiinni. Loppu tuli vähän paremmin, mutta aluissa tuntui, etten oikein pääse liikkeelle ollenkaan. Pientä venymistä olisi kaivattu tänään, mutta ei tämä varmaan mikään ihan katastrofi kuitenkaan ollut. Oli kuitenkin mukava hiihtää, Nurmi sanoi.

20-vuotiaiden seuraava kilpailu on yhdistelmähiihto perjantaina. Torstaina alle 23-vuotiaden MM-kilpailuissa hiihdetään vapaalla naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä

Nuorten MM-kilpailut:

Miehet, alle 20-v, 10 km (v): 1) Dmitri Rostovtsev Venäjä 23.32,5, 2) Artem Maltsev Venäjä  jäljessä 16,8 sekuntia, 3) Martin Weisheit Saksa –17,6,
...19) Antti Ojansivu Suomi –1.14,3, ...28) Joonas Sarkkinen Suomi –1.32,4, ...43) Markus Järvenpää Suomi –1.59,7, ...72) Topias Tyni Suomi –2.47,8.

Naiset, alle 20-v, 5 km (v): 1) Victoria Carl Saksa 12.35,3, 2) Teresa Stadlober Itävalta –4,3, 3) Anastasia Sedova Venäjä –11,4,
...28) Johanna Ukkola Suomi –58,4, ...34) Leena Nurmi Suomi –1.05,7, ...39) Krista Niiranen Suomi –1.08,5, ...56) Hanna Varjus Suomi –1.31,9.

>>Tulospalvelu

-Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri