KU Motion Krista 550x90px

Strandvall uskoi SM-kullan tuovan MM-paikan

Matias Strandvall. Kuva: Hevoskuuri.fi

Matias Strandvall. Kuva: Hevoskuuri.fi

Matias Strandvall uskoi antaneensa MM-valintaan tarvittavan näytön kunnostaan, kun hän voitti perjantaina sprinttihiihdon Suomen mestaruuden Jämijärvellä. Päävalmentaja Magnar Dalenin näyttökisoiksi nimeämissä Rukan ja Liberecin maailmancupeissa Strandvall oli aiemmin talvella 16:s ja 21:nen, mutta hänen onnekseen muidenkaan miesten näytöt eivät ole kovin vahvoja.

Vaikka MM-valinnoissa painottuvat kansainväliset näytöt, Jämillekin jäi hiukan puntaroitavaa. Valinnat on määrä löydä lukkoon maanantaina.

–Me maajoukkuevalmentajat yritämme löytää valinnoista konsensuksen, mutta jos menee hankalaksi, niin teemme kaikki omat esityksemme kisajoukkueesta, Jussi Piirainen kertoi.

Strandvall jumppaa päivittäin

Aiemmin vain vapaalla hiihtotavalla SM-sprintin voittanut Strandvall, 27, arvioi kuntonsa hyväksi, mutta tulosten saavuttamista ovat jarruttaneet ongelmat selän, käsien ja niskan kanssa. Ne vaativat IF Minkenin hiihtäjältä päivittäistä jumppaa.

Perjantaina aamuvoimistelu tehosi, sillä Strandvall hallitsi Jämin SM-kisaa karsinnasta lähtien.

–Minulla ei ole ollut niin vakuuttavia näyttöjä, joten halusin täältä vakuuttavan kisan, Strandvall kertasi hallittuaan A-finaalia.

Maailmancupissa parhaista perinteisen sprintin onnistumisista ovat vastanneet miehistä Kalle Lassila ja Anssi Pentsinen. Perjantaina pronssin Ville Nousiaisen kanssa jakanut Pentsinen on varma MM-kisahiihtäjä, mutta Lassila ei ole Dalenin suosikkihiihtäjiä. Marraskuisen Rukan kuutossijan jälkeen Lassila oli Liberecissä 18:s ja Jämillä viides.

Perinteisellä hiihtotavalla kisattava MM-pikamatka on myös Sami Jauhojärven toivelistalla. Sen sijaan Nousiainen ei Val di Fiemmen sprintistä haaveile.

–Jos on SM-kisoissa 27:s sprintin aika-ajossa, MM-kisassa ei ole jakoa, selkävaivojensa kanssa taisteleva Nousiainen totesi.

Sprintin MM-kisaehdokkaisiin kuuluvat myös Jämin finaalissa kaatunut Toni Ketelä ja Juho Mikkonen, joka voitti tällä viikolla alle 23-vuotiaiden MM-hopeaa sprintissä.

Malvalehdolla vahva tasatyöntö

Naisten sprinttijoukkueen valinta näyttää selvemmältä kuin miesten. Mona-Liisa Malvalehto voitti pari viikkoa sitten Liberecissä maailmancupin kisan ja jatkoi perjantaina SM-voitolla. Myös SM-kakkonen Anne Kyllönen ja Jämiltä sairastelun takia pois jäänyt Krista Lähteenmäki ovat vahvoja ehdokkaita MM-pikamatkalle.

Malvalehto uskoo jaksamisensa kehittyneen niin, että hän voi menestyä myös MM-kisassa. Jämillä hän osoitti tasatyöntötreenin tuottaneen tulosta, sillä Kyllönen pysyi loppusuoralla takana.

–Nykyään neljännetkin erät menevät ihan hyvin. Loppusuoraa olen harjoitellut viime kesästä asti tiiviisti, Malvalehto kertasi.

Kouvolalainen palasi ylirasitustilan ja esikoisen syntymän jälkeen viime talvena takaisin maailmancupin kisoihin. Tätä kautta edelsi jo täysipainoinen harjoituskausi, mutta määrän sijasta hän on panostanut tehoihin.

Kyllönen sai Jämiltä kaipaamansa kovan harjoituksen, sillä hän hiihti kaikki erät täysillä. SM-pronssille hiihti Kerttu Niskanen.

Sairastuminen pilasi Simulan haaveet MM-näytöstä

Flunssa pilasi hiihtäjä Jussi Simulan mahdollisuuden osoittaa kuntonsa Jämin SM-laduilla. Simula oli yksi ehdokas Val di Fiemmen MM-kisojen normaalimatkoille, mutta toistaiseksi hän ei ole saanut kovin monta hyvää kisaa aikaiseksi.

–Tilanne on hankala, myönsi maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen.

Suomella on maailmancupissa vain neljä paikkaa, eikä Simula ole päässyt cup-kisoihin Rukan jälkeen. Kuusamoonkin hän tuli varamiehenä lyhyellä varoitusajalla eikä onnistunut.

Perjantaina varmistui lopullisesti myös, ettei Krista Lähteenmäkeä nähdä kotikontujen SM-kisoissa.

–Käytiin lääkärin kanssa keskustelua ja päädyttiin siihen, että vielä on kolme päivää kevyttä treenailua, Lähteenmäki viestitti.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri