KU Motion Krista 550x90px

Anni Kainulainen 30:s yhdistelmäkilpailussa

Anni Kainulainen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Anni Kainulainen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Ainoana suomalaisena alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Liberecissä 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailuun osallistunut Anni Kainulainen sijoittui 30:nneksi. Se oli suomalaishiihtäjien paras sijoitus lauantaina Vesecin laduilla.

Suomen joukkue kutistui naisten kilpailussa yhden hiihtäjän vahvuiseksi, sillä Marjaana Pitkänen, Tanja Kauppinen ja Maria Grundvall olivat sairaina sivussa.

Kilpailun voitti kisojen toisen kultamitalinsa ottanut Norjan Ragnhild Haga, jolle Kainulainen hävisi 3.28,1.

-Pertsa lähti ihan hyvin, alussa oli ihan hirveä häslinki. Pari kertaa meinasin kompastua, muutama siinä kaatuikin. Onneksi selvisin siitä hyvin. Aika kovaa lähdettiin heti alusta asti. Lähdin kuitenkin sellaista omaa hiihtoani, kun tiesin, että 15 kilometriä on kuitenkin matka niin ei parane liian kovaa aloittaa. Vapaalla kaksi kiekkaa oli ihan OK, tuntui jopa kohtuuhelpolta. Säären etuosat tahtovat puutua, joten se vähän rajoitti. Pari meni sitten mäessä ohi, ja olin 30:s. Ihan kohtalainen hiihto, Kainulainen summasi.

Sijoitus oli hänelle kuitenkin kisaviikon paras.

-Sprintti harmittaa tosi paljon, että jäin 31:nneksi. Siinä olisin kyllä halunnut hiihtää ne erät, kun ne ovat monesti menneet paremmin. Vapaan kymppi oli pettymys. Tämä oli parempi, mutta tietysti aina näissä kisoissa toivoisi, että tulisi onnistuminen ja kauden parhaita hiihtoja. Ne jäivät nyt vähän uupumaan, Kainulainen tiivisti kisaviikkonsa.

Suomalaismiehet kaukana kärjestä

Sami Lähdemäki suoriutui suomalaiskolmikosta parhaiten miesten 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdosta nuorten MM-kilpailuissa Liberecissä. Lähdemäki oli lopulta 33:s, voittaja Sergei Ustjugoville 4.03,1 hävinneenä. Perttu Hyvärinen oli 35:s ja Juho Mikkonen 54:s.

-Ihan OK. Vähän harmittaa, että sauva katkesi tuossa alussa, kun joku polkaisi sen poikki. Jonkun matkaa jouduin yhdellä sauvalla hiihtämään ja putosin aika kauas. Se jäi vähän kaivelemaan. Vapaan 15 kilometriä oli keskinkertainen hiihto, tässä tuntui, että olisi ollut mahdollisuuksia vähän parempaankin, oli paremman oloista, Lähdemäki sanoi.

-Pertsalla hiihdeltiin mukana, tai eipä siinä oikeastaan pysynyt mukana. Fakta on se, että Suomi on tällä hetkellä ihan harrastajamaa, tässä distanssissa (normaalimatkoilla) ollaan niin paljon perässä, Hyvärinen huokaisi.

Suomi sai alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa yhden mitalin, jonka toi Juho Mikkonen sprintissä. Kisoihin olisivat ikänsä puolesta päässeet myös Krista Lähteenmäki ja Iivo Niskanen, kisoihin tulossa olleista Ristomatti Hakola jäi sairastumisen vuoksi kotimaahan.

Nuorten MM-kilpailut:

Naiset, 23-v, yhdistelmäkilpailu 7,5 km (p)+7,5 km (v): 1) Ragnhild Haga Norja 40.16,9, 2) Debora Agreiter Italia jäljessä 1,1 sekuntia, 3) Kari Slind Norja –2,3, 4) Natalia Zhukova Venäjä –23,3, 5) Anastasia Slonova Kazakstan –36,3, 6) Jelena Soboleva Venäjä –37,4, ...30) Anni Kainulainen Suomi –3.28,1.

Miehet, 23-v, yhdistelmäkilpailu, 15 km (p)+15 km (v): 1) Sergei Ustjugov Venäjä 1.11.37,1, 2) Jevgeni Belov Venäjä –2,5, 3) Mark Starostin Kazakstan –32,4, 4) Thomas Bing Saksa –34,6, 5) Dmitri Salnikov Venäjä –36,5, 6) Fabio Clementi Italia –44,2, ...33) Sami Lähdemäki Suomi 4.03,1, ...35) Perttu Hyvärinen Suomi –4.29,4, ...54) Juho Mikkonen Suomi –6.50,8,

-Maastohiihdon tiedotus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri