KU Motion Krista 550x90px

Jørgen Aukland kesti ennakkosuosikin paineet Marcialongassa

Jørgen Aukland voitti Marcialongan vahvan loppunsa ansiosta. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Jørgen Aukland voitti Marcialongan vahvan loppunsa ansiosta. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Stanislav Rezac ainoa ei-skandinaavi 15 parhaan joukossa.

 

Järjestyksessään 40. Marcialonga saatiin päätökseen tänään sunnuntaina puoliltapäivin. Norjan Jørgen Aukland oli jälleen voittamaton 70 kilometrin reitillä, mutta helposti voitto ei tullut.

Kilpailun kärkiryhmä muodostui 26 hiihtäjästä, jossa mukana olivat kaikki ennakkoon koviksi lasketut nimet lukuun ottamatta Daniel Tynelliä, joka putosi kärkiryhmästä pois jo varhain.

Puolivälin paremmalla puolella olleiden väliaika-asemien kirit veivät nimiinsä norjalaiset Ivar Tveiten sekä Simen Østensen. Tällöin koko kärkiryhmä oli edelleen ehjänä ja yhdessä kasassa. Muutama kilometri ennen maalia rivit alkoivat kuitenkin harveta nousuosuudella. Pari kilometriä ennen maalia voittotaistelussa oli mukana vielä reilu kymmenen miestä. Jørgen Auklandilta löytyi kuitenkin vahvin tasatyöntö lopussa ja näin norjalainen kesti ennakkosuosikin paineet ja pääsi tuulettamaan voittajana maalissa.

Kovimman vastuksen Auklandille antoi tsekki Stanislav Rezac, joka taipui voittajalle seitsemän sekuntia. Rezacin kakkossija oli samalla myös ainoa ei-skandinaavialainen tulos 15 parhaan joukossa, sillä loput kärkisijat menivät ainoastaan ruotsalaisille ja norjalaisille. Auklandin veljeksistä heikompi oli Anders, joka sijoittui kolmanneksi. Jerry Ahrlin oli parhaana ruotsalaisena neljäs ja Kjetil H. Dammen viides.

Naisten kilpailussa voitto ratkesi jo varhaisessa vaiheessa kun Sveitsin Seraina Boner lykki muilta karkuun. Jenny Hansson oli pitkään kiinni kakkossijassa, mutta viimeiset kilometrit olivat ruotsittarelle myrkkyä. Vielä ei ole tiedossa hiihtikö hän ennakkotietojen mukaisesti ilman pitoa, mutta ainakin viimeisten kilometrien ylämäkiosuudella Hansson joutui päästämään ohitseen sekä Norjan Laila Ahrlin Kvelin sekä Venäjän Tatyana Yambayevan. Viime vuoden voittaja Susanne Nyström oli viides.

Marcialongassa oli mukana hiihtäjiä lukuisista eri maista. Myös suomalaisia oli ilmoittautunut yhteensä 170. Tänä vuonna sinivalkoista väriä ei kuitenkaan löytynyt kilpailun kärkisijoilta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri