KU Rollerski 550x90px

Manninen ja Mantila haastavat itsensä Finlandia-hiihdossa

Hannu Manninen vauhdissa viime talven SM-viestissä Imatralla. Kuva: Hevoskuuri.fi

Hannu Manninen vauhdissa viime talven SM-viestissä Imatralla. Kuva: Hevoskuuri.fi

Yhdistetyn olympiavoittajat ja maailmanmestarit Hannu Manninen ja Jari Mantila haastavat itsensä Finlandia-hiihdossa vapaan 50 kilometrillä. Molemmille Finlandia on ensimmäinen, mutta Salpausselän ladut tuttuakin tutummat.

- Odotan mukavaa kisaa suht' tutuilla laduilla. Tarkoitus on hiihtää mahdollisimman rennosti mutta kovaa ja kokeilla myös omaa kestävyyttä kevään 50 kilometrin SM-kisaa varten. Massahiihdoista ei juurikaan ole kokemusta. Viimeinen taitaa olla 50km SM-kisa Inarissa vuonna 1999, ja sekin oli perinteisellä. Lähdetään siinä mielessä täysin avoimin mielin matkaan, Manninen sanoo.

Hän on yhdistetyssä uransa päätettyään kilpaillut kansallisella tasolla maastohiihdossa satunnaisesti ja kuuluu muun muassa Ounasvaaran Hiihtoseuran kovaan viestijoukkueeseen.

- Olin jo aikaisemmin talven aikana selvittänyt, että mitä kisoja ehtisin kauden aikana hiihtämään, ja tämä Finlandia sopi hyvin aikatauluun. Viimeinen päätös lähteä mukaan tuli kun Mantilan Jari haastoi mukaan TEHO Sport-joukkueeseen, Manninen sanoo omasta mukaantulostaan.

Mantila odottaa Finlandiasta "selviytymistaistelua". Hän on hiihtänyt talven aikana 300 kilometriä, sillä sairastelut ja jääkiekossa tullut vamma ovat häirinneet valmistautumista.

- Tämän viikon aikana pitäisi päästä taas normaalirytmiin, eli kolme lenkkiä viikossa. Toivottavasti keli suosii kisapäivänä. Pääasia on muutenkin hiihtää lenkki läpi ja nauttia massahiihtotapahtumasta, mustikkakeitosta ja tunnelmasta, Mantila sanoo.

Rytmiryhmät kannustavat Finlandia-hiihdon sankareita

Rytmiryhmät Finlandia ja Kumu lyövät svengaavaa tahtia Finlandia-hiihdossa. Lauantain ja sunnuntain kisoissa on rytmiä stadionalueella ja Orinkarkauden sekä Heinsuon latuasemilla. Sami Tervosen Finlandia-rytmiryhmä tarjoaa kuumat iskut molempien päivien lähtöön Lahden hiihtostadionilla. Eskarilaisten ryhmä Kumu, jonka on valmentanut Antti Ahonen, tuo hymyä hiihtäjien huuliin mellastamalla Orinkarkauden latuasemalla. Heinsuon pit stopissa Juho Helppi pitää yllä rytmi- ja musiikkimaisemaa teknologisessa hengessä.

Finlandia-hiihto on saanut maskotin, jääkarhu Finskin. Finski on mukana jo perjantaina Finlandia-hiihdon 40-vuotisjuhlassa hiihtostadionin juhlateltassa.

Muuta kisahuisketta tarjoavat kisatytöt ja cheerleederit. Lisäksi koulutuskeskus Salpauksen vaatetusalan artesaaniopiskelijat lehtori Jaana Rantakoivun johdolla valmistelevat hiihtoasujen näyttelyn. Mallitorsojen päälle puetuista hahmoista syntyy hiljainen mutta sitä vaikuttavampi terrakotta-hiihtojoukkue.

5476 ilmoittautunutta

Finlandiaan on tällä hetkellä ilmoittautunut 5476 hiihtäjää, joista perinteisen 50 kilometrille 3229 ja vapaan 50 kilometrille 1308. Perinteisen 32 kilometrille 636, vapaan 20 kilometrille 230 ja vapaan 20 kilometrin alle 16-vuotiaisiin lisäksi 73.

>> Finlandia-hiihdon kotisivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri