KU Rollerski 550x90px

Naisten MM-viestijoukkue

Riitta-Liisa Roponen hiihtää 3.osuuden viestissä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Riitta-Liisa Roponen hiihtää 3.osuuden viestissä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Suomen naisten joukkue torstain viestiin on valittu.

Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen on valinnut Riitta-Liisa Roposen ja Riikka Sarasoja-Liljan ylihuomenna hiihdettävän naisten 4x5 kilometrin viestin vapaan hiihtotavan osuuksille. Heitä ennen viestiä vievät perinteisellä hiihtotavalla Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen.

Roponen ja Sarasoja-Lilja olivat tänään vapaan kympillä suomalaisista parhaat. Kolmanneksi paras oli Kaisa Mäkäräinen, joka palaa Val di Fiemmestä päälajinsa ampumahiihdon pariin.

Viestin ankkuriosuutta soviteltiin pitkin kautta Krista Lähteenmäelle, mutta hän oli tänään väsynyt vapaan kympillä. Lähteenmäki on urakoinut Val di Fiemmen MM-kisoissa kaikki neljä matkaa.

Anne Kyllönen piti paikkansa viestiavaajana, vaikka ei ole toistaiseksi onnistunut tämän vuoden MM-laduilla. Kyllönen on kuitenkin ollut kauden aikana suomalaisten paras ja saanut levätä Italiassa lauantaista lähtien.

2000-luvun viestien luottohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei ole startannut Val di Fiemmessä vielä kertaakaan. Hän toivoo pääsevänsä kilpailemaan naisten päätösmatkalla 30 kilometrillä ensi lauantaina.

Suomen naisten MM-viestijoukkue hiihtojärjestyksessä:

Anne Kyllönen
Kerttu Niskanen
Riitta-Liisa Roponen
Riikka Sarasoja-Lilja

Varahiihtäjä
Krista Lähteenmäki

- Maastohiihdon tiedotus - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri