CHXL 550x90px webbanneri

Pirkan Reppuhiihdossa revanssin paikka - vielä ehtii ladulle

Pirkan Hiihdon maali. Kuva: Hevoskuuri.fi

Pirkan Hiihdon maali. Kuva: Hevoskuuri.fi

Viime sunnuntaina järjestetyssä Pirkan Hiihdossa monelta matka jäi harmittavasti kesken jo ennen maaliviivaa. Näin ollen järjestäjä onkin päättänyt tarjota kaikille täysmatkan keskeyttäneille uuden tilaisuuden tulevan lauantain Reppuhiihdossa, ilman erillistä osallistumismaksua.

– Pirkan Hiihdossa emme laske ilmoittautuneiden määrää, vaan toisin kuin useimmissa massatapahtumissa meille tärkein luku on maaliin tulleiden määrä, kertoo Tapio Syrjänen, Pirkan Hiihdon puheenjohtaja.

– Haluamme tarjota osallistujillemme onnistumisen elämyksiä emmekä keskeytyksen karvasta kalkkia. Jos meillä on tilaisuus tällaiseen revanssiin, niin mikä ettemme tätä tarjoaisi.

Tulevana lauantaina 9. maaliskuuta ilman ajanottoa suksittava 35. Reppuhiihto tarjoaa kiireettömän vaihtoehdon pääosin samalla 90 kilometrin reitillä. Reppuhiihto käy myös osasuoritukseksi Pirkan Kierrokseen. Myös niillä hiihdon ystävillä, joilla varsinainen Pirkka jäi välistä, on mahdollisuus ilmoittautua mukaan. Niinisalon varuskunnassa sijaitseva kisakanslia ottaa vastaan myös uusia ilmoittautumisia.

Reppuhiihto hiihdetään joko perinteisellä tai vapaalla tyylillä nimensä mukaisesti omien eväiden voimin. Kyröskoskella ja maalissa Lamminpään hiihtomajalla on kuitenkin järjestäjien puolesta mehutarjoilu, samoin Kyröskosken jälkeen sijaitsevalla tarkastuspisteellä. Lisäksi reitin varrella on maksullisia kahviloita.

Lähtö tapahtuu Niinisalon varuskunnasta aamukuuden ja puoli kahdeksan välisenä aikana. Lamminpään maali suljetaan iltakahdeksalta. Pirkan reitin ladut ajetaan latukoneella ennen Reppuhiihtoa, joten hyvät ladut ovat tarjolla myös lauantaina.

Viime sunnuntain varsinaisessa Pirkan Hiihdossa maalin saavutti – ennemmin tai vähän myöhemmin - 3 274 hiihtäjää. Kun Reppuhiihto on viime vuosina innostanut mukaan noin 200 hiihtäjää, ylitettäneen 59. Pirkan Hiihdossa yhteensä 3 500 hiihtäjän maaginen raja. Yhtä paljon ladulla on ollut väkeä viimeksi vuonna 1987.

Pirkan Hiihdossa ennätysmäärä väkeä vuosikymmeniin

Hieno hiihtotalvi innosti Pirkan Hiihdon ladulle lähes 3 500 hiihtäjää. Osallistujamäärä on jo 59. kerran järjestetyn tapahtuman suurin vuosikymmeniin. Yli 4 000 hiihtäjää on viimeksi suksinut Niinisalon ja Teivon välillä lähes 30 vuotta sitten. Pirkan Hiihdon osanottoennätys 5 443 on vuodelta 1982.

Edellisvuoden lentokeli oli nyt hiihtäjille hyvästä harjoittelukaudesta huolimatta vaativa nihkeällä uuden lumen pakkaskelillä. Edellisen yön lumimyräkkä aiheutti myös ladun kunnostajille ylimääräistä työtä. – Ladut saatiin sellaiseen kuntoon kuin yön lumiryöpyn jäljiltä oli mahdollista. Mielestäni siinä onnistuttiin ja myös hiihtäjien palaute on ollut voittopuolisesti positiivista, toteaa Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Miesten perinteisen tyylin voittoon suksi toisessa Pirkan Hiihdossaan viime vuonna kolmanneksi sijoittunut Eero Jäppinen. Hän ylitti maalilinjan ajassa 5.09.12. Viime vuoden lentokelillä matka taittui häneltä noin 53 minuuttia nopeammin. Heikki Karjaluoto jäi voittajasta yli neljä ja puoli minuuttia. Kelin nihkeyttä kuvaa sekin, että Jäppisen voittoaika jäi viime vuoden voittajan Teemu Lemmettylän uudesta reittiennätyksestä 56 minuuttia.

Yleisen sarjan vapaalla tyylillä voitti ensimmäisessä Pirkan Hiihdossaan Timo Nurminen ajalla 4.44.56. Toinen Pirkan ensikertalainen Sebastian Ginman jäi hieman toista minuuttia.

Vapaan tyylin ensimmäisenä ja nopeimpana tuli maaliin kuitenkin kokenut Pirkan kävijä Kari Mäki, joka pysäytti Teivon kellot loppuaikaan 4.38.45. Seitsemästi yleisen sarjan voittanut Mäki uusi viime vuoden voittonsa 40-vuotiaiden sarjassa.

Naisten perinteisen tyylin yleisessä sarjassa Laura Salminen uusi viime vuoden voittonsa ajalla 6.09.17. Voitto oli ylivoimainen, sillä toiseksi lykkinyt Katja Koivulahti jäi lähes 29 minuuttia.

Vapaalla tyylillä Piia Nieminen luisteli voittoon kahden minuutin erolla ennen kahden edellisvuoden voittajaa Terhi Salosta. Kärkinaisten loppuajat olivat 5.29.40 ja 5.31.52.

50 Pirkan Hiihtoa suorittaneiden joukko kasvoi tänä vuonna kolmeentoista, kun uusiksi hiihtokuninkaiksi Teivon maalissa seppelöitiin Pentti Niekka ja Mikko Puntalo.

Tähän kymmenen miehen joukkoon kuuluvat myös Hannu Uotila ja Seppo Mansikkamäki, jotka lykkivät jo 54. Pirkan Hiihtonsa.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri