CHXL 550x90px webbanneri

Valmentajat eivät antaisi Dalenille potkuja

Magnar Dalen. Kuva: NordicFocus

Magnar Dalen. Kuva: NordicFocus

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalenin asema on herättänyt keskustelua heikosti sujuneiden MM-hiihtojen jälkeen. Norjalaisen sopimus Hiihtoliiton kanssa jatkuu Sotshin olympialaisiin. Hiihtovalmentajat Toni Roponen ja Reijo Jylhä eivät innostu nopeasta päävalmentajan vaihdosta.

– Asiat eivät ratkea päävalmentajaa vaihtamalla. Nyt pitäisi tarkastella niitä keinoja, joilla toimintaa voidaan kehittää, Jylhä sanoo.

Jylhän mielestä Dalenin olisi pystyttävä muuttamaan toimintatapojaan.

– Magnarilla ei ole tällä hetkellä oikeasti tietoa, miten urheilijat ovat harjoitelleet. Keskustelua asioiden tekemisestä ja kehittämisestä on liian vähän.

Roposen mukaan Dalenin potkut aiheuttaisivat vain paljon hämmennystä.

– Kaipaan ennemminkin sitä arviota, että miksi ollaan tässä ja mitä voitaisiin tehdä toisin, hän sanoo.

Roposen mielestä Dalen on haastava persoona, jonka toimintatavat esimerkiksi kommunikoinnissa varmasti häiritsevät monia.

– Mutta tiedän sen, että ne eivät muutu, sillä se on hänen tapansa. Kaikki kritisoivat puutteita, kun pitäisi osata ottaa vahvuudet. Itse yritän imeä häneltä kaiken positiivisen.

Roponen antaa Dalenille erityiskiitosta siitä, kuinka norjalainen on muuttanut Suomen hiihtomaajoukkueen leiritystä.

–Matti Heikkinen on sen ansiosta noussut maailmanluokan hiihtäjäksi, että leiriolosuhteet ovat niin loistavilla paikoilla, Roponen sanoo.

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri