CHXL 550x90px webbanneri

Saarinen haikailee Riskin paluuta valmentajaksi

Saarinen haikailee Riskin paluuta valmentajaksi. Kuva: Laiho/NordicFocus

Saarinen haikailee Riskin paluuta valmentajaksi. Kuva: Laiho/NordicFocus

Kauden aikana heikkojen hiihtojensa takia tuskaillut Aino-Kaisa Saarinen sai Salpausselällä viikonloppuna jo suupielet ylöspäin. Hollolalaisen mieli kirkastuisi vielä enemmän, jos Jarmo Riski suostuisi palaamaan hänen valmentajakseen matkalla Sotshin olympialaisiin.

Yritysvalmentajaksi siirtynyt Riski lopetti urheiluvalmentamisen keväällä 2010, mutta on senkin jälkeen opastanut Saarista hiihdon tekniikassa. Ennen kaikkea Riski on Saariselle tärkeä henkinen tuki, luottomies, jolle Saarinen soittaa aina apua tarvitessaan.

– Ollapa sellainen bisnesihminen enkä urheilija, niin saisin parempaa valmennusta, Saarinen heitti.

Koska Riski on todennäköisesti töissään kiinni, Saarinen hakee apua Olympiakomitealta. Siellä kestävyyslajien lajivastaavaksi on nimetty Olli-Pekka Kärkkäinen.

– Jospa hänellä olisi jokin idea, niin otan mielelläni vastaan, Saarinen tuumasi.

Suunnistuksen entinen päävalmentaja Kärkkäinen on Saariselle tuntematon, eikä uuden pomon nimikään meinannut tulla mieleen Lahdessa.

Riski on silti yhä ykköstoive.

- Olisihan se hienoa, jos Jamppa suostuisi. Mutta en voi pakottaa ketään, Saarinen sanoi.  

Kuka laittaa suitset Saariselle?

Saarinen hiihti sunnuntaina maailmancupin kympillä kahdeksanneksi. Kauden paras hiihto kotikunnan naapurissa oli kuin uusi alku MM-kisoissa sivurooliin jääneelle Saariselle. Hyvästä sijoituksesta huolimatta eroa kärkeen oli minuutti ja kahdeksan sekuntia.

– Vielä puuttuu se, että pystyisi raivolla hyökkäämään nousuihin, Saarinen vertasi nykykuntoaan aivan huippuiskuun.

Saarisen, 34, kausi ajautui sivuraiteelle jo alusta lähtien, sillä hän harjoitteli syksyllä liian kovilla vauhdeilla, ja keho meni ylirasitustilaan.

Levon ja rasituksen suhteen kanssa hän aikoo olla jatkossa tarkkana, vaikka hänen luonteelleen se onkin hankala tehtävä. Saarinen on kuvannut imuroivansakin sata lasissa, joten jonkun on pakko laittaa hänelle suitset.

– Kai Tom (aviomies Gustafsson) laittaa oviin jonkunlaiset hälytykset, että kun ovi aukeaa, niin tulee Securitaksen äijät, Saarinen naureskeli.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri