CHXL 550x90px webbanneri

Hiihtäjä Johan Ramstedtin muistohiihto Paraisilla

Hiihtäjä Johan Ramstedtin muistohiihto uusi massahiihtotapahtuma Paraisilla 17.3.2013.

17. maaliskuuta Pargas IF:n hiihtojaosto järjestää pitkän matkan massahiihdon - Johans lopp - Paraisilla. Hiihto järjestetään edesmenneen paraislaishiihtäjän ja seura-aktiivin Johan Ramstedtin muistoksi.

- Minä ja Johanin veli Mikael olemme jo monta vuotta suunnitelleet kuntohiihtotapahtumaa vuonna 2007 43-vuotiaana kuolleen Johanin muistoksi. Mutta vasta tänä vuonna löysimme hiihtokalenterista sopivan vapaan viikonlopun, kertoo Niklas Westerlund, Johanin jatkaja Piffenin hiihtovalmennuksen vetäjänä.

Edellinen pitkän matkan hiihto Paraisilla järjestettiin vuonna 1984 Lillholmen-Domarby alueella.

- Ensin kaavailtiin kuntohiihtotapahtumaa, mutta koska Johan oli kilpailija, ja nimenomaan pitkien matkojen erikoismies, halusimme myös kilpasarjan.

Johans lopp –muistohiidon matkat ovat 30 km, 15 km ja 10 km. 30 km reitti kiertää kaksi kertaa 15 km ladun. Vaihtoehtoina ovat kilpasarjat naisille ja miehille sekä alle 16- ja 13-vuotiaille tytöille ja pojille sekä kuntosarjat 10 km, 15 km ja 30 km ilman ajanottoa. Hiihtotyylinä on perinteinen ja latuja on kaksi rinnakkaista. Matkan varrella on mehuasemia. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä klo 10.00.

Tapahtumapaikka on Finbyn hiihtokeskus Paraisilla, golfkentän vieressä.

- Ladut kiertelevät normaaleilla hiihtoladuilla, golfkentällä ja Hoggaisten pelloille saakka. Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää golfkerhoa ja maanomistajia yhteistyöstä, ilman heidän positiivista suhtautumista emme voisi järjestää hiihtoa, Westerlund painotta.

- Vaikka tämä on kilpailu, niin toivomme, että kaikki kuntoilevat hiihdon ystävät saapuvat paikalle nauttimaan vaihtelevista maisemista. Ladut on laadittu niin, että kuntosarjalaiset jopa voivat oikaista isoimpia mäkiä.

- Jos lumitilanne sallii, tästä toivottavasti tulee perinne, Westerlund sanoo ja toivoo seudun kilpa- ja kuntohiihtäjiä tervetulleiksi Paraisille.

Ilmoittautua voi keskiviikkoon 13. maaliskuuta saakka osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jolloin osanottomaksu on 15 euroa. Jälki-ilmoittautua voi vielä tapahtumapaikalla viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä. Lisätietoa saa hiihtojaoston kotisivuilta www.pargasifskiteam.idrott.fi.

Johan Ramstedtin parhaita saavutuksia:
- 1. sija FSS:n (Finlands Svenska Skidförbund) mestaruuskisoissa 50 km:llä v. 1986
- 7. sija Worldloppetissa v. 1992 (kansainvälinen pitkien matkojen hiihtocup), paras yksittäisen kilpailun sija oli toinen Kanadan 55 km Gatineaun osakilpailussa
- 10. sija Euroloppetissa v. 1987 (kansainvälinen pitkien matkojen hiihtocup Euroopassa)
- hyviä sijoituksia SM- ja FSSM-kisoissa.

Johan Ramstedt toimi Pargas IF:n hiihtojaoston valmennustoimikunnan vetäjänä vuodesta 2000 kuolemaansa saakka 2007 ja oli usean jopa maajoukkuetasolla kilpailleen juniorin henkilökohtainen valmentaja. Hän työskenteli poliisina ja kuoli äkillisesti 43-vuotiaana vuonna 2007.

>> Kisasivut

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri