CHXL 550x90px webbanneri

Johaug voitti Oslossa

Johaug voitti Oslossa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Johaug voitti Oslossa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kerttu Niskanen parhaana suomalaisena 11:s

Norjan Therese Johaug voitti maastohiihdon maailmancupin 30 kilometrin yhteislähtökisan Oslon Holmenkollenilla. Toiseksi hiihti Puolan Justyna Kowalczyk ja kolmanneksi Venäjän Julia Tshekaleva.

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 11:s. Riitta-Liisa Roponen oli 16:s, Riikka Sarasoja-Lilja 24:s ja Aino-Kaisa Saarinen 28:s.

Kisan aikana hiihtäjillä oli kolme kertaa mahdollisuus vaihtaa sukset. Niskanen ei vaihtanut suksia kertaakaan.

– Taktiikkana oli vaihtaa suksia kerran noin puolessa välissä kisaa. Matkalla muutin taktiikkaa, kun siinä missä suunnittelin vaihtavani, niin edelle hiihtäneet eivät menneetkään vaihtoon. Ajattelin, etten halua menettää ryhmän peesiapua ja ottaa riskiä ryhmästä tippumisesta, niin en mennyt vaihtoon, Niskanen kertoi
Hiihtoliiton tiedotteessa.

Myöskään Sarasoja-Lilja ei vaihtanut suksia.

– Viimeisellä kierroksella huomasin, että vauhti hiukan hidastui muihin nähden. En tiedä olisinko ottanut vaihdossa enemmän takkiin, mutta se on jossittelua. Olen tyytyväinen tähän taktiikkaan, Sarasoja-Lilja kommentoi.

Kyllösen kroppa ei toiminut

Anne Kyllönen keskeytti kisan kahdentoista kilometrin jälkeen sijalta 38, kun pistesijoille oli matkaa puolisen minuuttia ja kärkeen kaksi ja puoli minuuttia. Keskeyttämispäätös tehtiin maailmancupin kokonaistilannetta ajatellen, sillä Kyllönen on ennen kauden viimeistä viikkoa parhaana suomalaisena kuudentena cuppisteissä.

– On todella vaikea ratkaisu henkisesti keskeyttää kisa. Nyt piti tehdä järkevä ratkaisu ja keskeyttää loppukauden kisojen ja maailmancupin kokonaistilanteen takia, Kyllönen sanoi.

– Kroppa ei vaan toiminut. Ei vaan pystynyt vastaamaan kenenkään vauhteihin. Oli kuin olisi käsijarru päällä hiihtänyt, enkä saanut itseäni edes kunnolla hapoille.

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri