motion banneri

FIS muutti Falunin reittejä hiihtäjien vaatimuksesta

Hiihtäjät kritisoivat Falunin Mördarbackenin laskuosuudelle tehtyjä uusia kurveja, jotka voivat olla vaarallisia varsinkin yhteislähtökilpailussa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Hiihtäjät kritisoivat Falunin Mördarbackenin laskuosuudelle tehtyjä uusia kurveja, jotka voivat olla vaarallisia varsinkin yhteislähtökilpailussa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on päättänyt muuttaa Falunin maailmancupin yhteislähtökisan rataa. Hiihtäjät pitivät uudistettua reittiä liian vaarallisena.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) myöntyi hiihtäjien vaatimuksiin ja muuttaa Falunin maailmancupin yhteislähtökisan rataa. Uudistettuja ratoja kritisoineet hiihtäjät uhkasivat lakolla, jos Falunin rataan ei tehdä muutoksia.

Hiihtäjät kritisoivat nimenomaan kuuluisaan Mördarbackeniin (Murhamäki) tehtyjä uudistuksia. Tämän kuuluisan jyrkän mäen päältä on ennen laskettu loivasti alas, mutta tänä vuonna reittiä on muutettu Falunin 2015 MM-kisoja silmällä pitäen ja laskuosuudelle on tehty useita kurvia, joita hiihtäjät pitävät vaarallisina, varsinkin tulevassa lauantain yhteislähtökilpailussa. Nyt kisajärjestäjät ja FIS ovat taipuneet hiihtäjien vaatimuksiin ja lyhentäneet reittiä ja jättäneet nuo vaarallisimmat kurvit pois lauantain yhteislähtökilpailusta.

– Juryn kokouksessa päätettiin, että lauantain yhteislähtökisan rataa lyhennetään, kertoi Falunin kisojen järjestelykomitean pääsihteeri Anki Kjellberg Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Hiihtäjien puhemiehenä toiminut Kikkan Randall ei voinut kuitenkaan vielä luvata, että hiihtäjät hyväksyvät muutokset.

– Minun täytyy ensin keskustella muiden hiihtäjien kanssa. Katsomme muutokset ja sen jälkeen päätämme, onko se tarpeeksi.

- Meidän päätöksemme on lopullinen. Kisa jatkuu normaalisti aamulla. Silloin näemme, ketkä kilpailevat, tuomarineuvoston puheenjohtaja Pierre Mignerey totesi.

Falunin uusia reittejä testattiin jo aiemmin Ruotsin mestaruushiihdoissa ja silloin yksi laskussa kaatunut naishiihtäjä vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Lähde: YLE Urheilu – NRK.no

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri