KU Swix Pro 550x90px

Rallimestari Grönholm mukaan hiihtobisnekseen

Marcus Grönholm (vas.) ja Yokon toimitusjohtaja Jani Gustafsson tyytyväisinä uusien Yoko-suksien kanssa. Kuva: Yoko

Marcus Grönholm (vas.) ja Yokon toimitusjohtaja Jani Gustafsson tyytyväisinä uusien Yoko-suksien kanssa. Kuva: Yoko

Kotimainen urheiluvälineyritys Yoko laajentaa valikoimaansa suksiin - Marcus Grönholm tiiviisti hankkeessa mukana.

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari MARCUS GRÖNHOLM ei ole jäänyt aktiiviuransa jälkeen laakereilleen lepäilemään. Grönholmin tuorein aluevaltaus on urheiluvälinebisnes, ja hän on ostanut osakkuuden
suomalaisesta Yoko-välinevalmistajasta.

- Yoko on ollut mukana tukemassa minua urallani aina alusta lähtien, ja haluan olla puolestani nyt kehittämässä tätä ainutlaatuisen innovatiivista suomalaisyritystä maailmanvalloituksessa, Grönholm kertoo.

Ensimmäisenä merkittävänä aluevaltauksena Yoko laajentaa toimintaansa huippusuksien valmistukseen ja myyntiin. Suksissa yhdistyvät hiihtäjälegenda, suksitehtailija HARRI KIRVESNIEMEN tietotaito, Yokon
markkinointiosaaminen ja Marcus Grönholmin kokemus huippu-urheilun tuotekehityksestä.

Hiihtobisnekseen laajentaminen on kytenyt Marcus Grönholmin mielessä jo pitkään. Lopullinen päätös syntyi vuosi sitten, jolloin Grönholm osallistui 90 kilometrin mittaiseen Vaasahiihtoon yhteistyössä Yokon
kanssa.

- Hiihto on ollut minulle tärkeä osa kuntoharjoittelua aina rallin aktiiviajoista lähtien. Jo tuolloin olin hyvin kiinnostunut hiihdon välinekehityksestä. Molempien lajien tuotekehityksessä on yllättävän paljon samaa muun muassa kevyiden ja lujien komposiittimateriaalien hyödyntämisessä, Grönholm selittää.

- Molemmissa lajeissa sekunnin murto-osat ratkaisevat voittajan. Tämä asettaa kovat vaatimukset välineiden innovatiiviseen tuotekehitykseen ja piinkovaan testaamiseen.

yoko skis 1Yokon uusi suksimallisto. Kuva: YokoYokon uusi suksimallisto on kehitetty maailmanlaajuisille markkinoille ja neuvotteluja käydään parhaillaan kilpahiihtäjien kanssa välinesopimuksista. Innovatiivinen suomalaisyritys haastaakin kansainväliset jättiläiset jo syksyllä 2013, jolloin Yokon sukset tulevat myyntiin Suomen lisäksi maailmanlaajuisesti.

Yokon toimitusjohtaja ja pääomistaja JANI GUSTAFSSON uskoo, että Grönholmin kokemus ja kontaktiverkosto auttavat yritystä maailmanvalloituksessa.

- Marcuksen osaaminen tuotekehityksestä on suuri voimavara meidän kaltaiselle innovatiiviselle välinevalmistajalle. Eikä Marcuksen valtavasta kontaktiverkostosta urheilun kansainvälisten vaikuttajien
keskuudessa haittaakaan ole, Gustafsson myhäilee.

Yoko tarjoaa perinteisen ja vapaan tyylin sukset aina kilpahiihtäjistä harrastelijoihin. Valmistuksessa hyödynnetään alan innovatiivisimpia tekniikoita. Perinteisen tyylin sukset esimerkiksi pohjustetaan uudella Optigrip 2.0 -nanoteknologialla, mikä tarjoaa perinteisen hiihtoon huipputason pidon ja luiston ilman voitelua. Kaikkien suksien tarkempi hinnoittelu ja mallit teknisine tietoineen julkistetaan kesän 2013 aikana.

Yoko on ketterä suomalaisyritys, joka on tehnyt ja markkinoinut erilaisia urheiluvälineitä yli 30 vuotta. Suksien lisäksi Yoko valmistaa hiihtosauvoja, -vaatteita, käsineitä ja muita urheilutekstiilejä.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit