KU Triac 40 Aero 550x90px

Niskasen hurja ankkuriosuus nosti Vieremän viestivoittoon

Vieremän Koiton kolmikko Marjaana Pitkänen (vas.), Eveliina Randelin ja Kerttu Niskanen juhlivat viestisuomenmestaruuta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vieremän Koiton kolmikko Marjaana Pitkänen (vas.), Eveliina Randelin ja Kerttu Niskanen juhlivat viestisuomenmestaruuta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen nosti seuransa yli minuutin takaa-ajomatkalta Suomen mestaruuteen naisten SM-viestissä. Viime vuoden mestari Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkuri Maija Hakala joutui lopussa taipumaan hopealle. Oulun Hiihtoseura sai pronssia kahden protestikierroksen jälkeen.

Ankkuriosuudelle lähdettiin Oulun Hiihtoseuran johdossa Riitta-Liisa Roposen hurjan kakkososuuden ansiosta. Hämeenlinnan Hiihtoseura oli toisena 10 sekuntia perässä ja Vieremän Koitto tässä vaiheessa 1.10 Oulun perässä. Maija Hakalan ohitettua Oulun Ruut Vähämetsän, pitkään näytti siltä, että hämeenlinnalaiset uusivat mestaruutensa, mutta Kerttu Niskanen oli toista mieltä.

Niskanen ohitti heittämällä muut joukkueet, joukossa mm. Lempäälän Aino-Kaisa Saarinen , ja tavoitti sekunti sekunnilta Hakalaa, kunnes sai hänet kiinni 500 metriä ennen maalia. Ohitus tapahtui sitten takasuoralla viimeiseen kurviin tultaessa ja näin Vieremän Koitto saavutti viikonlopun toisen viestimestaruuden 2,3 sekunnin erolla Hämeenlinnaan. Niskasen lisäksi mestarijoukkueessa hiihtivät Marjaana Pitkänen ja Eveliina Randelin.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran triossa viestiä veivät Anni Kainulainen, Laura Ahervo ja Maija Hakala.

Naisten viestihiihdon SM-pronssimitalin kohtalo ratkesi sen sijaan vasta kahden protestin käsittelyn jälkeen Kontiolahden SM-hiihdoissa.

Naisten 3 x 5 kilometrin kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Oulun Hiihtoseura sai pitää pronssimitalin, kun seuran tekemä vastaprotesti 10 sekunnin aikasakosta meni läpi.

Oulun Hiihtoseura sai aikasakon, kun joukkueen avausosuuden hiihtänyt Eeva Palosaari hiihti stadionille tullessa viimeisen mutkan pitkäksi. Hänen olisi sääntöjen mukaan pitänyt palata samasta kohdasta takaisin hiihtouralla, josta hän ajautui ulos. Näin hän ei tehnyt.

– Menin ihan sanattomaksi, kun kuulin Lempäälän protestista, Oulun kakkososuudella vahvasti hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen kommentoi.

Aikasakko pudotti Oulun Hiihtoseuran neljänneksi ja nosti Lempäälän Kisan pronssille. Oulun Hiihtoseura teki vastaprotestin, jossa se totesi, että Palosaaren virheestä olisi maailmancupissa saanut vain suullisen huomautuksen. Argumentti hyväksyttiin ja Oulun Hiihtoseura palasi pronssille.

Näin mitaleilla olivat samat joukkueet kuin viime vuonna, tosin eri järjestyksessä ja Lempäälän oli jälleen tyytyminen neljänteen sijaan.

Koko viestin ajan kärkikahinoissa ollut Kouvolan Hiihtoseura oli viides ja Leppävirran Viri kuudes.

Naisten SM-viesti Kontiolahti 3 x 5 km

1. Vieremän Koitto 41.49,4
2. Hämeenlinnan Hiihtoseura + 2,3
3. Oulun HS + 21,6
4. Lempäälän Kisa 24,7
5. Kouvolan HS + 44,8
6. Leppävirran Viri + 47,9

>> Tulokset tulevat kisasivuille

- Hevoskuuri - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri