KU Rollerski 550x90px

Vuokatti Ski Team palasi viestivaltiaaksi ylivoimaisen esityksen jälkeen

Vuokatin viestikvartetti oli täysin omaa luokkaansa Kontiolahdella. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vuokatin viestikvartetti oli täysin omaa luokkaansa Kontiolahdella. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vuokatti Ski Team on voittanut miesten hiihdon 4x10 kilometrin Suomen mestaruuden Kontiolahden SM-kisoissa. Voitto ratkesi käytännössä jo toisella osuudella, kun Vuokatin Sami Jauhojärvi teki ison eron muihin.

Toiseksi sijoittui Jämsänkosken Ilves, joka hävisi mestaruuden minuutilla ja 13,8 sekunnilla. Oulun Hiihtoseura oli kolmas.

Mestarijoukkueessa hiihtivät Iivo Niskanen, Jauhojärvi, Teemu Härkönen ja Mikko Koutaniemi.

Miesten viestissä oli ratkaisun makua heti avausosuudella Vuokatti Ski Teamin Iivo Niskasen ja Vantaan Hiihtoseuran Niklas Collianderin karatessa vuorovedolla muilta selvään johtoon. Oman säpinänsä avausosuudelle toi myös noin 20 hiihtäjän joukkokolari. Lopussa Niskanen vielä karkasi Collianderilta ja näin Sami Jauhojärvi pääsi yksin kärjessä kakkososuudelle ja hän ratkaisi käytännössä viestivoiton Vuokatille tullen reilussa yli puolentoista minuutin johtoasemassa ennen toiseksi noussutta Jämsänkosken Ilvestä. Yksi ennakkosuosikki, Kouvolan Hiihtoseura oli poissa mitalitaistoista kahden osuuden jälkeen nuorten Lauri Vuorisen ja Jani Heimosen jouduttua vielä liian kovaan paikkaan. Näin Ville Nousiainen joutui lähtemään yli viiden minuutin takaa-ajo matkalta omalle osuudelleen.

Kahdella vapaan osuudella Vuokatin Teemu Härkösellä ja ankkuri Mikko Koutaniemellä oli helppo työ tuoda kainuulaiset jälleen viestimestaruuteen. Jussi Simula nosti Petoteamin toiseksi ohi Oulun Hiihtoseuran, jonka ankkuri Jonne Seppänen pystyi kuitenkin pitämään IF Minkenin takanaan. Ilman Matti Heikkistä hiihtänyt Vantaan Hiihtoseura oli lopulta viides ja Kari Varis jatkoi Nousiaisen jälkeen Kouvolan Hiihtoseuran nousua tuoden seuran kuudentena maaliin.

Maalissa Vuokatti Ski Teamin ankkuri Mikko Koutaniemi kiitteli joukkuekavereitaan ja taktiikkaa.

– Kova pää edellä lähdettiin ja se oli onnistunut taktiikka. Jätkät hoiti homman niin kuin pitääkin ja pojat petasi minulle niin hyvän paikan, ettei tarvinnut kuin mennä hiihtämään reitti läpi, Koutaniemi kiitteli joukkuekavereiden panosta Ylen haastattelussa.

– Meiltä löytyy joka osuudelle Suomen tasolle ykkösluokan hiihtäjä, toisen osuuden hiihtänyt Sami Jauhojärvi perusteli Vuokatin seitsemättä mestaruutta 2000-luvulla.

Imatran Urheilijat menetti Lari Lehtosen viestijoukkueestaan sairastuvalle, kun Lehtonen aloitti latutaistelun sijasta antibioottikuurin. Vielä perjantaina Lehtonen hiihti parisprintissä.

Lehtonen kertoi STT:lle, että sai perjantain karsintahiihdon jälkeen tiedon, että hänen kehostaan on löydetty aktiivinen keuhkoklamydia. Tauti vaatii pitkäkestoista antibioottihoitoa, eikä huippu-urheilun rasitus edistä toipumista.

Lehtosella oli sama terveysongelma aiemminkin tällä kaudella, mutta hän sai sen hoidettua ennen kauden tärkeimpiä kisoja eli MM-hiihtoja. Lehtosen mukaan tauti voi jäädä kiusaamaan elimistöön, vaikka oireet poistuisivatkin.

Lehtonen aloitti kesälomansa ennen aikojaan, jotta saa taudin kuriin.

Tulokset SM-viesti miehet 4 x 10 km

1. Vuokatti Ski Team 1.33.11,7
2. Jämsänkosken Ilves + 1.13,8
3. Oulun Hiihtoseura + 1.45,0
4. IF Minken + 1.57,5
5. Vantaan HS + 3.10,8
6. Kouvolan HS + + 4.15,0

>> Tulokset kokonaisuudessaan tulossivuilla

- Hevoskuuri - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri