CHXL 550x90px webbanneri

Roposen tallilla talousvaikeuksia – iXmind purki yhteistyösopimuksen

Riitta-Liisa Roposen tallilla IXmind Racing Teamilla on ollut suuria talousvaikeuksia menneellä kaudella. Kuva: IXmind Racing Team

Riitta-Liisa Roposen tallilla IXmind Racing Teamilla on ollut suuria talousvaikeuksia menneellä kaudella. Kuva: IXmind Racing Team

Riitta-Liisa Roposen pitkän matkan hiihtotallilla iXmind Racing Teamilla on ollut maksuvaikeuksia koko kauden ajan. Tallin pääyhteistyökumppani saksalainen iXmind on päättänyt purkaa yhteistyösopimuksen ja talli joutuu nyt etsimään uusia sponsoreita pystyäkseen jatkamaan toimintaansa.

Riitta-Liisa Roponen hiihti viime talvena varsin menestyksekkäästi muutaman pitkän matkan kilpailun keskieurooppalaisen iXmind Racing Teamin kanssa, voittaen mm. Engadin Skimaratonin. Roposella on lisäksi monivuotinen sopimus tallin kanssa, mutta tallilla on ollut suuria talousvaikeuksia ja nähtäväksi jää, kuinka talli pystyy jatkamaan toimintaansa.

Talven aikana on eripuolilta kuulunut tietoja, kuinka tallin manageri Marc Hagerillä on ollut suuria vaikeuksia maksaa tallin laskuja ja osa on jäänyt kokonaan ilman rahoja tai ne ovat tulleet kovan karhuamisen jälkeen, joukossa mm. Bruksvallsliden Ruotsissa, jossa talli leireili lähes kuukauden. Lisäksi mm. saksalainen hiihdon nettisivusto perää saamisiaan oikeusteitse tallilta ja Hageriltä.

Myöskään urheilijat ovat olleet epätietoisia saavatko he luvatut rahansa ja milloin. Ja päivää ennen Swix Ski Classicsin alkua tallin yksi tähtihiihtäjistä Tshekin Stanislav Rezac jätti tallin ja siirtyi Team Xtra Personellin riveihin. Ruotsalaisen Sweski.comin saamien tietojen mukaan tässäkin oli kyse Rezacin saamattomista palkkiorahoista, tallin manageri Hager tosin kiistää tämän kertoen muiden syiden olleen taustalla tallinvaihdossa.

Nämä kaikki taloussotkut ovat johtaneet siihen, että pääsponsori saksalainen iXmind yhtiö on saanut tarpeekseen ja on päättänyt purkaa yhteistyösopimuksen välittömästi. Nyt tallin on siis etsittävä uusia tukijoita ja on epävarmaa, kuinka talli pystyy jatkamaan toimintaansa tulevina kausina.

Tallin manageri itävaltalainen Marc Hager selvitti talven taloussotkuja Sweski.com:lle. Hagerin mukaan yhdeltä päätukijalta saamatta jääneet rahat johtivat suuriin talousvaikeuksiin kauden aikana.

– Kauden 2012-2013 alkaessa kaikki näytti todella hyvältä kauden suhteen sponsoritulojen kasvaessa 25 %:lla. Ensimmäisen harjoitusleirin jälkeen kesällä tuli huonoja uutisia. Yksi suurimmista partnereistamme ei pystynyt maksamaan ajoissa, koska firman oli ottanut muut tahot omistukseen. Tämä summa 90 000 euroa on noin puolet kuluista, jotka menevät hiihtäjien leirikuluihin, kilpailuihin jne. Tämä saamatta jäänyt summa johti tallin todella vaikeaan tilanteeseen, Hager kertoo Sweski.com:lle.

Talli sai suurimman osan rahoista vasta kauden lopulla, jolloin iso osa laskuista oli erääntynyt jo aikoja sitten. Hager myöntää, että olisi ollut järkevämpää yrittää säästää rahoissa, mutta hän luotti firman lupaukseen, että rahat tulevat muutaman viikon kuluttua. Nyt talli on pystynyt maksamaan ison osan laskuistaan ja Hager haluaa katsoa edelleen luottavaisesti eteenpäin.

– Luonnollisesti haluamme pyytää anteeksi meidän partnereilta ja firmoilta, jotka ovat joutuneet odottamaan rahojaan kohtuuttoman kauan, mutta onneksi voimme nyt katsoa kohti taloudellisesti parempaa tulevaisuutta Hager lupailee Sweski.com:lle, joka on yksi taho, joka joutui rahojaan odottamaan.

Mutta pääyhteistyökumppani on siis tallin jättänyt ja Hagerilla tulee olemaan kova työ löytää uusia tukijoita vaikean kauden jälkeen ja nähtäväksi jää, pystyykö talli jatkamaan ja millä tasolla toimintaansa. Toiveissa toki on, että Riitta-Liisa Roponen pystyy jatkossakin jatkamaan hyvin alkanutta uraansa myös pitkän matkan hiihtäjänä.

Lähde: Sweski.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri