KU Rollerski 550x90px

Northug jää maajoukkuetoiminnan ulkopuolelle harjoituskauden ajaksi

Petter Northug harjoittelee harjoituskaudella yksin maajoukkuetoiminnan ulkopuolella. Kuva: Laiho/NordicFocus

Petter Northug harjoittelee harjoituskaudella yksin maajoukkuetoiminnan ulkopuolella. Kuva: Laiho/NordicFocus

Norjassa on viime aikoina ollut jälleen paljon keskustelua Petter Northugista ja maajoukkueeseen kuulumisesta. Nyt Petter Northug on päättänyt, että hän jää maajoukkuetoiminnan ulkopuolelle harjoituskauden ajaksi ja harjoittelee omatoimisesti kohti Sotshin olympialaisia.

Petter Northug on tehnyt sopimuksen sponsoriyhteisö Nye Høyderin (Uudet korkeudet) kanssa ja hänen on tarkoitus tehdä heidän kanssaan yhteistyötä sekä harjoitella kesän ajan itsekseen maajoukkuetoiminnan ulkopuolella. Nye Høyderin pääosakas on maajoukkueen entinen valmentaja Svein Tore Samdal.

Northug palaa maajoukkueen pariin marraskuussa, kun maailmancupkausi starttaa Beitostölenistä. Hiihdon maailmancupiin ja arvokisoihin osallistuakseen hiihtäjän on kuuluttava jonkin maan maajoukkueeseen ja näin kilpailukaudella Northugin on siis Norjaa edustettava

Norjan Hiihtoliitto antoi Northugille 23. toukokuuta asti aikaa päättää, onko hän maajoukkueen mukana vai ei. Hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Åge Skinstad toivoi viimeiseen asti, että moninkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja pysyisi maajoukkueessa ja maajoukkuetoiminnassa mukana. Northug halusi kuitenkin itse ohjailla tekemisiään ja harjoituksiaan kesäkaudella ja teki siis päätöksen jo nyt.

Lähde: Aftenposten

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri