KU Swix Pro 550x90px

Colliander lopettaa hiihtouransa

Niklas Collianderin hiihtoura päättyi viime talveen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Niklas Collianderin hiihtoura päättyi viime talveen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Vielä maaliskuussa hiihtäjä Niklas Collianderin ajatuksena oli sprintin sijaan panostaa jatkossa pitkän matkan hiihtoihin. Nyt Colliander on kuitenkin päättänyt lopettaa kokonaan hiihtouransa. Sydänvaivoista kärsinyt hiihtäjä ei halua riskeerata terveyttään ja lisäksi haluaa viettää myös enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä panostaa työelämään.

Maaliskuussa Vantaan Hiihtoseuran Colliander kertoi Hevoskuurille suunnitelmistaan panostaa jatkossa pitkän matkan hiihtoihin ja löytää itselleen sopiva hiihtotalli (Lue uutinen tässä).

Kevään aikana 28-vuotias Colliander päätyi kuitenkin ratkaisuun lopettaa uransa. Yhtenä tärkeimmistä syistä on Collianderilla ilmenneet sydänongelmat ja Colliander joutuikin turvautumaan sydänleikkaukseen.

– Joulukuusta saakka olen joutunut miettimään myös sitä vaihtoehtoa, etten olisikaan enää maastohiihtäjä. Olen miettinyt tätä päätöstä jo pitkään ja moneen kertaan on päätös muuttunut. Kevään aikana alkoi kuitenkin lopettamispäätös tuntua mukavalta ratkaisulta. Intuition mukaan tein ratkaisun, Colliander kertoo Hevoskuurille ja jatkaa.

– Nyt on ollut tosi hyvä olo ratkaisun jälkeen, eli kyllä tämä oli oikea päätös.

Siitä pitkän matkan hiihtojen panostuksesta ei tullut lopulta mitään.

– Katselin pitkän matkan kortin kauden jälkeen, mutta olin itsekin hieman epäaktiivinen, eikä sopivaa talliratkaisua löytynyt. Suomesta ei löytynyt vielä sopivaa talliratkaisua ja itse olen sellainen luonteeltani, etten halua lähteä mihinkään puolittain mukaan, vaan panostaa siihen sitten täysillä, Colliander kertoo tallivaihtoehtojen kariutumisesta.

– Mutta toivottavasti Suomesta löytyisi jatkossa myös pitkän matkan hiihtotalli, ettemme jäisi liian paljon jälkeen sillä sektorilla, Colliander toivoo.

Perhe, ystävät ja työelämä

Jatkossa Colliander tarkoituksena on viettää enemmän aikaa perheensä ja ystäviensä parissa sekä alkaa panostamaan myös työelämään isän firmassa.

– Hiihtouran aikana ei riittänyt aikaa perheelle ja ystäville eikä sitä aina halunnutkaan. Se alkoi tuntua väärältä ja nyt on tarkoitus viettää aikaa enemmän heidän kanssaan.

Myös työelämä tulee täyttämään Collianderin päiviä jatkossa.

– Olen tosi motivoitunut työelämään siirtymisestä ja en todellakaan jää paikoilleni ihmettelemään. Isällä on viinitila Vuokatissa ja minun tarkoituksena on hoitaa myyntiä ja markkinointia pääkaupunkiseudulta käsin.

Entä sitten oma liikkuminen hiihtouran loppumisen jälkeen?

– Kyllä ehdottomasti tulen liikkumaan jatkossakin ja harrastamaan urheilua. Silloin kun sydäntutkimuksen aikana piti pitää kaksi viikkoa totaalitaukoa, niin heti alkoi tulla lämmikettä keskivartalon kohdalle. Tykkään edelleen urheilusta ja harjoittelusta. Nyt vain motivaattorina ei ole kilpailumenestys, vaan hyvän kunnon ylläpitäminen, Colliander kertoo omista jatkosuunnitelmistaan liikunnan suhteen.

Hevoskuuri kiittää Niklas Collianderia menneistä hiihtovuosista ja toivottaa onnea uudelle uralle!

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit