KU Rollerski 550x90px

Talvilajien edustajille myönnettiin apurahoja

Krista Lähteenmäki sai suuren apurahan. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Krista Lähteenmäki sai suuren apurahan. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Maastohiihto hyvin edustettuna apurahoja saaneiden urheilijoiden joukossa.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 39 talvilajien urheilijalle yhteensä 550 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina.

Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 20 000 tai 10 000 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.

Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. Esityksen apurahojen saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Suuren apurahan (20 000 €) euroa sai 16 urheilijaa ja pienen apurahan (10 000 €) 25 urheilijaa. Seuraavassa apurahan saaneet hiihdon ja ampumahiihdon edustajat.

Suuri apuraha

Maastohiihto: Järvelä Maija (paralympia, ampuma- ja maastohiihto), Kyllönen Anne, Lähteenmäki Krista, Niskanen Kerttu, Roponen Riitta-Liisa, Sarasoja-Lilja Riikka ja Tuomisto Ilkka (paralympia)

Pieni apuraha

Ampumahiihto: Laukkanen Mari

Maastohiihto: Jauhojärvi Sami, Lehtonen Lari, Malvalehto Mona-Liisa, Niskanen Iivo, Nousiainen Ville, Pentsinen Anssi ja Saarinen Aino-Kaisa

Lähde: Yle Urheilu

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri