KU Triac 40 Aero 550x90px

Suoharjoitus kiehtoi Kepan hiihtoleiriläisiä

Kerttu Niskasen nimikkoleiri keräsi 50 junioria. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kerttu Niskasen nimikkoleiri keräsi 50 junioria. Kuva: Heidi Lehikoinen

Jo perinteeksi muodostunut Kerttu "Kepa" Niskasen nimikkoleiri keräsi 50 innokasta junioria harjoittelemaan neljäksi päiväksi Vuokatin maisemiin. Niskasen lisäksi valmentajina toimivat muun muassa Iivo Niskanen ja Juho Mikkonen.

Leppävirran Viriä edustava 12-vuotias Valtteri oli Kepan hiihtoleirillä jo toista kertaa. Tälläkin kertaa päivät olivat sujuneet mukavasti.

- Aina on ollut tekemistä, Valtteri sanoi odotellessaan lähtöä leirin päättäneelle vaellukselle.

Hiihto on Valtterille ykkösjuttu, mutta hän käy myös yleisurheiluharjoituksissa. Monipuolisesta leiriohjelmasta pojan suosikit olivat ensimmäisenä päivänä toteutettu testijuoksu, joka ohjelmassa oli nimellä Vaaran valloitus.

- Se testijuoksu oli mukavin. Myös suojuoksu oli mukavaa, Valtteri sanoi.

Suojuoksusta ja tekniikkatreeneistä hän oli saanut arvokasta oppia myös kotiin vietäväksi. Suoharjoitus oli mukavin myös Keuruulta leirille tulleen 16-vuotiaan Niinan mielestä. Niina oli Kepan hiihtoleirillä ensimmäistä kertaa.

- Huomasin, että tällainen on, ja ajattelin tulla, Niina sanoi.

Leirillä hän on oppinut tekniikkaa ja monipuolista harjoittelua. Myös suunnistusta harrastavalla Niinalla tavoite hiihdossa on selvä:

- Että menestyisi.

vaellusVaellusletkaa. Kuva: Kerttu Niskanen

Myös Kerttu Niskaselle nyt kolmannen kerran järjestetty nimikkoleiri oli mukava kokemus. Niskanen kotiutui Ramsausta edellisviikon torstaina, joten leiriläisten kanssa aamusta iltaan touhuaminen sopi mukavasti harjoitusohjelmaan ennen Vuokatissa maanantaina alkavaa maajoukkueleiriä.

- Uutena ohjelmassa oli suoharjoitus ja testijuoksu. Ne tulivat sauvarinteen ja leirikisailujen tilalle. Molemmista tuli hyvää palautetta ja saimme vähän vaihtelua ohjelmaan. Vaikka maanantaina puolilta päivin alkanut ja torstaina puolilta päivin päättynyt leiri ei ollut pitkä, ohjelma oli kova ja paljon ehdimme tehdä, Niskanen sanoi.

- Heidi Lehikoinen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri