swix rullahiihto550 90

50 ja 30 kilometriä hiihdetään yhteislähtöinä Falunissa 2015 – Södergren pettyi

Anders Södergren on pettynyt, ettei päässyt kruunaamaan uraansa Falunin MM-hiihdoissa 50 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. 50 kilometriä hiihdetään edelleen yhteislähtökilpailuna, mistä monet muutkin hiihtäjät ovat kovasti pettyneitä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anders Södergren on pettynyt, ettei päässyt kruunaamaan uraansa Falunin MM-hiihdoissa 50 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. 50 kilometriä hiihdetään edelleen yhteislähtökilpailuna, mistä monet muutkin hiihtäjät ovat kovasti pettyneitä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Falunin vuoden 2015 MM-hiihtojen kisajärjestäjien toive ja ehdotus miesten 50 kilometrin ja naisten 30 kilometrin kilpailun hiihtämisestä väliaikalähtönä ei toteutunut. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti asiasta viikonloppuna syyskokouksessaan Sveitsin Oberhofenissa. Hiihtäjistä Ruotsin Anders Södergren ilmoitti heti pettymyksensä päätökseen.

MM-kisojen pitkien matkojen eli 50 ja 30 kilometrin kilpailujen paluusta takaisin väliaikalähtökilpailuksi on keskusteltu hiihtopiireissä ja Falunin kisajärjestäjien toiveissa oli järjestää kuninkuusmatkat väliaikalähdöllä. Myös monet hiihtäjät olivat olleet ehdotuksen puolella.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä FIS päätti syyskokouksessaan toisin. Suurin syy päätökseen oli kilpailujen televisioinnilla, jossa eurooppalaisella tv-unionilla EBU:lla oli ratkaiseva vaikutus päätökseen. Pitkät matkat on helpompi televisioida yhteislähtökilpailuna.

Södergren pettyi – lopettaa satsauksen tähän kauteen?

Yksi päätökseen pettyneistä hiihtäjistä oli Ruotsin Anders Södergren, joka olisi kovin mielellään kruunannut pitkän uransa Falunin 50 kilometrin väliaikalähtökilpailuun. Södergren on totuttu näkemään pitkien matkojen työjuhtana, mutta joka on loppukirissä joutunut antamaan kärkisijat nopeammille hiihtäjille.

Nyt Södergren harkitsee vahvasti Falunin MM-kisojen väliin jättämistä.

– Tämä on luultavasti minun viimeinen vuosi, kun satsaan arvokisoihin, Södergren sanoo ruotsalaiselle Expressenille.

Södergren on harmissaan myös Falunin kisajärjestäjien puolesta.

– Tämä on ikävää, ja harmillista järjestäjille, etteivät he onnistuneet pyrkimyksissään. Minusta tämä on erittäin harmillista, Södergren jatkaa.

Södergreniä harmittaa myös se, että tv-yhtiö EBU:lla oli ratkaiseva rooli päätöksessä.

– Onhan ollut puhetta monta vuotta siitä, että tehtäisiin töitä väliaikalähtöjen saamiseksi pitkille matkoille. Kun tv-yhtiö saa päättää asiasta, on selvää, että on helpompaa tuottaa yhteislähtökilpailu, Södergren harmittelee ja jatkaa, että väliaikalähtökilpailut olisivat olleet paljon mielenkiintoisempia seurata kuin yhteislähtökilpailut, joissa 90 % kilpailusta ei tapahdu mitään.

Nyt Södergren harkitsee vakavasti normaalimatkojen satsauksen lopettamista tähän kauteen ja keskittymistä jatkossa pitkän matkan hiihtoihin.

– Tämä on luultavasti viimeinen kausi, kun satsaan arvokisoihin. Minulla on halua satsata pitkän matkan hiihtoihin jatkossa. Jos kisoissa menee tosi hyvin tulevana talvena, niin saatan vielä harkita asiaa, Anders Södergren sanoo Expressenille.

Lähde: FIS – Expressen.se

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit