KU Rollerski 550x90px

Hakunila jälleen SM-hiihtojen näyttämönä

Oman hiihtouransa viime kauteen lopettanut Niklas Colliander toimii Vantaan SM-hiihtojen kisaisäntänä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Oman hiihtouransa viime kauteen lopettanut Niklas Colliander toimii Vantaan SM-hiihtojen kisaisäntänä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Vantaan Hiihtoseura ja Vantaan kaupunki toivottavat kuuden vuoden taon jälkeen Suomen mies- ja naishiihtäjät tervetulleiksi mittelemään Suomen mestaruuksista Hakunilan maastoissa. Kisa toimii myös viimeisenä katsastuksena Sotshin talviolympialaisiin.

Ohjelmassa on pe 17.1. henkilökohtaiset sprintit (V), la 18.1. naisten 10 km ja miesten 15km (P) sekä su 19.1. parisprintit (V).

Edelliset SM-kisat on Hakunilassa pidetty v. 1990, 1997 ja 2008. Näiden lisäksi viimeiset kaksi vuotta VHS on järjestänyt Suomen Cup -osakilpailun, joten olosuhteet ja perusasiat ovat kunnossa. Tämänkertainen kisa on myös nk. FIS-kisa, jossa kilpailijoilla on mahdollisuus kerätä FIS-pisteitä.

Kisan TD:nä toimii viime vuoden Val Di Fiemmen MM-hiihdoissakin TD:nä ollut Jussi Prykäri. Hänen johdollaan sprinttilatuun tehdään pieniä muutoksia, jotka peilaavat Sotshin tulevia vaativia olympialatuja ja täten palvelevat paremmin valintaprosessia.

- Miesten sprinttilatu tulee olemaan 1,8 km ja naisten 1,5 km, jotka vastaavat kestoltaan Sotshin kisaolosuhteita – niinikään Hakunilan entisen suoran loppulaskun sijaan laskua vaikeutetaan ja kierrätetään pellon kautta, jolloin saadaan vielä yksi nousu loppuun. Töitä on nyt tehtävä loppuun asti, koska lasku stadionille ei olekaan enää niin pitkä ja vauhdikas, summaa Prykäri muutoksia.

Kisojen suojelijaksi on lupautunut Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen. Kisaisäntänä toimii VHS:n oma ex-maajoukkuehiihtäjä, kesällä huippu-urheilu-uransa lopettanut, Niklas Colliander. Kisan teemana on "Kaikki hiihdosta", tätä palvelee erityinen katettu ja lämmitetty "Hiihtotori", jossa paikalla hiihtoon liittyviä eri toimijoita. Uutta on myös "Hiihto ja kansanterveys –seminaari", joka järjestetään kisoja edeltävänä torstaina 16.1. ja on suunnattu erilaisille liikuntaa tärkeänä ja osana työ-/toimintakykyä edistävänä tekijänä pitäville tahoille.

Järjestäjä panostaa vahvasti myös yleisön viihtyvyyteen stadionilla; hyvä ja rento tunnelma luodaan seremonia-mestarin värväämisellä. Paras tunnelma on paikan päällä!


>>SM-kisojen kotisivut 

>> SM-kisat facebookissa

>>SM-kisojen blogi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri