CHXL 550x90px webbanneri

Petoteam odottaa aiempaa tiukempia viestikamppailuja

Petoteamin Jussi Simula (vas.) ja Anssi Pentsinen olivat luottavaisin mielin hiihtokauden avauksen aattona. Kuva: Heidi Lehikoinen

Petoteamin Jussi Simula (vas.) ja Anssi Pentsinen olivat luottavaisin mielin hiihtokauden avauksen aattona. Kuva: Heidi Lehikoinen

Miesten viesteistä on tällä maastohiihtokaudella tulossa jännittävämpiä kuin koskaan, ainakin jos on uskominen Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simulaa ja Anssi Pentsistä.

Petoteamin ja Vuokatti Ski Team Kainuu ovat käyneet viestikamppailua tähän asti sosiaalisessa mediassakin pitkälti keskenään ja luoneet samalla lajin ympärille tervetullutta positiivista pöhinää. Nyt ainakin ladulla kärkisijoista kamppailee useampikin joukkue, muun muassa Kusti Kittilällä vahvistunut Oulun Hiihtoseura.


– Kouvolakin saa varmasti nyt koko arsenaalinsa jalkeille. Tilanne tiivistyy. Viesti ei ole enää kahden kauppa. Vuokatin joukkue on tosi kova, me olemme haastajan asemassa. Vuokattiin verrattuna vahvuutemme on yhteishenki ja materiaalin leveys, heidän vahvuutensa on maajoukkuehiihtäjät. Olemme tasavahvoja kavereita, sanoi Anssi Pentsinen Petoteamin mediatilaisuudessa perjantaina.

– Päivän kunto ratkaisee, samoin huoltotoiminta, Pentsinen sanoi tasavahvasta tilanteesta.

Jämsänkosken Ilves voitti viime kaudella Suomen Cupin, Vuokatti Ski Team Kainuu puolestaan hallitsi SM-viestiä miten tahtoi. Ylivoiman osasyy on nelihenkisessä kokoonpanossa, kun Suomen Cupin viestit käydään kolmihenkisin joukkuein.

– Siellä nähtiin, että heillä on jonkun verran kovempi materiaali. Jos heillä on lyödä yksi maajoukkuemies lisää, kun meillä vastaava on työssäkäyvä metallimies. Siinä on iso ero, Simula sanoo.

– Meillä on ehkä Suomen kovimmat työssäkäyvät hiihtäjät.

Simula on innoissaan siitä, että muutkin seurat ovat panostaneet viestiporukoihinsa.

– Se on hyvä asia, että muutkin ovat heränneet vahvasti siihen, että on viesticuppi. Ja että siihen myös kannattaa panostaa.

Uransa parhaasta tilanteesta kauteen starttaava Simula uskoo, että viesti sunnuntaina ja tällä kaudella ylipäätään ratkaistaan vasta viimeisellä kilometrillä.

– Ankkuriosuudelle lähdettäessä peli ei varmasti ole mitenkään selvä. Pidän myös Oulua hyvin varteenotettavana. Viime vuonnahan pääsin ankkuriosuudelle juuri ennen Kuhmon ankkuria Kusti Kittilää. Kusti yritti saada kiinni, mutta ei aivan saanut. Nyt, jos Kusti on ankkurina, Kustihan saattaa lähteä edessäkin, on se sen verran kova porukka. Voisi hyvin olettaa, että he ovat aika korkeallakin. Tänä vuonna voidaan oikeasti nähdä aika tiukkoja loppukirejäkin, Simula sanoo.

– On hyvä, että ehdokkaita on lähtöviivalla enemmän, ei tämä ole enää meidän kahden kauppaa, Simula muistuttaa tilanteesta.Petoteam081113 nenapaiva laihoPetoteam oli osannut pukeutua lehdistötilaisuuteen oikealla tavalla nenäpäivän kunniaksi. Kuva: Aapo Laiho

Pentsinen ei suostu ennakkosuosikiksi

Perinteikkään Jämsänkosken Ilveksen hiihtomainetta vaalivan Petoteamin tavoitteena on pystyä kotimaisella tasolla vähintään samaan menestykseen kuin viime kaudella. Silloin tuloksena oli neljä SM-mitalia yleisessä sarjassa.

– Ei voi ainakaan huonompi olla kuin edellinen kausi. Meillä on hurja toive, että kaksi miestä olisi Sotsin olympialaisissa, tallipäällikkö Mika Ström sanoo.

Realistisesti ajateltuna olympiapaikkatoiveet kohdistuvat juuri Pentsiseen ja Simulaan, jotka allekirjoittavat tavoitteet täysin. Myös sen, että tavoitteena on taistella viestivoitoista sekä Suomen Cupissa että SM-viestissä.

– Lähdemme tekemään SM-viestipäivään maksimaalista suoritusta. Vaaditaan pikkuisen onneakin, että pystytään voittamaan. Ei se ole millään epärealistinen tavoite, Pentsinen pohti SM-viestikultaa.
Kaksikko on aloittelemassa pitkää reissuaan, josta kotiinpaluu on vasta Rukan maailmancupin jälkeen.

Pakkaamisessa on riittänyt puuhaa. Mutta mistä muusta huomaa, että kisakausi on alkamassa?

– Jännittää, sanoo Pentsinen.

Lauantaina ohjelmassa oleva perinteisen sprintti on Pentiselle yksi mielimatkoista. Hän ei suomalaistyyliin suostu pitämään itseään ennakkosuosikkina, vaikka kyseisellä hiihtotavalla tavoitteet ovat kansainvälisissäkin kilpailuissa korkealla.

– Maailmancupissa tavoitteena on podiumille päästä, ja Rukalla perinteisen sprintissä se on helpointa, jos sitä voi koskaan helpoksi sanoa. Lähden tavoittelemaan sitä, että olisin alkukaudesta hyvässä kunnossa, että pystyisin olympianäytöt antamaan. Sen jälkeen taas uusi kuntopiikki olympialaisiin.

Vaikkei Pentsinen itseään ykkössuosikiksi suostu nostamaan, lähtee hän voitosta taistelemaan. Maajoukkueen sprinttereiden ja sprinttihaastajien lisäksi Pentsinen poimii suosikkien joukkoon yhden mielenkiintoisen nimen:

– Luusuan Ari on näyttänyt hyvää kuntoa koko syksyn ja kesän, tulee varmasti olemaan huomenna korkealla.
Pentsiselle ja Simulalle Suomen Cup on tärkeä myös olympiavuonna, ja he aikovat hiihtää mahdollisuuksien mukaan kaikki osakilpailut.

MikaStromHannuKoivusalo081113 laihoPetoteamin tallipäällikkö Mika Ström ja Vuokatti Ski Teamin manageri Hannu Koivusalo leppoisissa nenäpäivätunnelmissa. Kuva: Aapo Laiho

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri