CHXL 550x90px webbanneri

Niskanen päihitti Kyllösen loppukirissä

Kerttu Niskanen tuulettaa kauden avauskilpailun voittoa Vuokatissa. Kuva: Aapo Laiho

Kerttu Niskanen tuulettaa kauden avauskilpailun voittoa Vuokatissa. Kuva: Aapo Laiho

Kerttu Niskasen taktiikka Suomen Cupin avauskilpailussa Vuokatissa onnistui nappiin, ja tuloksena oli komea ykkössija perinteisen sprintissä. Kovan vastuksen Niskanen tosin sai loppuun asti Anne Kyllöseltä, joka hävisi lopulta vain muutaman sekunnin. Maria Grundvall oli kolmas.

Niskanen oli ykkönen jo aamun karsinnassa ja jatkoi vakuuttavaa menoaan loppuun asti. Finaalissa hänen taktiikkanaan oli olla viimeisen nousun päällä kärjessä.


– Annen kanssa oli kova taistelu, mutta luotin omaan loppuuni. Hiihto tuntui hyvältä, ja ainoa taktiikka oli, että tuolla "Hönkämäen" päällä olisin kärjessä, että saisin rauhassa aurailla laskun. Se onnistui, ja loppu tuli hyvin, Niskanen nauroi.

– Kun aloitimme aamulla, latu oli tosi jäinen. Paikoitellen oli vähän vaikea pitää hiihtoa hallinnassa ja pysyä ylipäätään pystyssä. Loppua kohden pikkuisen onneksi ladun pinta pehmeni, niin pystyi vähän rennommin tulemaan muitakin kohtia kuin nousuja. Oli nopea latu, voi sanoa, että todellinen sprintti, piti olla sähäkkö alusta asti, Niskanen sanoi.

Hän kotiutui maajoukkueen Italian-leiriltä viikko sitten, joten hänelle itselleen oli hieman arvoitus, miten kilpailussa kulkisi.

– Olotila on kuitenkin ihan hyvä, ja toivotaan, että palautuminen jatkuu tästä eteenpäin hyvin, sunnuntaina innolla viestiin osallistuva Niskanen sanoo.

AnneKyllonen091113 laihoLoppukilpailussa Niskaselle taipumaan joutunut Anne Kyllönen oli myös tyytyväinen päivän hiihtoonsa. Kuva: Aapo LaihoIloinen kilpailukauden avauksestaan oli myös Anne Kyllönen, joka tunsi hiihtonsa olleen "hyvää ja vahvaa" koko päivän.

– Vähän pelkäsin, että minkähänlaista on, kun olen aika kovaa treenannut. Mietin, ehdinköhän syttyä koko päivään, mutta hyvältä vaikutti. Jos olisin ollut väsynyt, olisin varmaan pudonnut jo tuossa viimeisessä nousussa. Kerttu hiihti tänään kovaa, ja itse en ihan vielä pystynyt vastaamaan siihen vauhtiin, Kyllönen sanoi.

Italian-leirin sijaan Vuokatissa ja pariin otteeseen Saariselällä harjoitelleen kajaanilaisen taktiikkansa oli hiihtää kaikki erät alusta asti kovaa.

– Se palvelee maailmancupia. Siellä ei oikein (Marit) Björgeniä ja kumppaneita vastaan voi alkuerissä katsella ja vasta finaalissa hiihtää, muuten saattaa jäädä katseluksi kisa kokonaan, Kyllönen naurahti.

Maria Grundvall oli iloinen sijoituttuaan toisena vuotena peräkkäin avauskilpailussaan kolmanneksi. Loppukilpailussa hän yritti vain pysyä kärkikaksikon mukana, mutta ei siihen pystynyt. Hän oli kolmanteen sijaansa kuitenkin tyytyväinen.

– Alussa oli vähän vaikeaa, aika-ajossa en saanut oikein suksea toimimaan ja kaaduin viimeisessä ylämäessä. Oli vähän stressi päällä. Sitten alkoi hiihto toimimaan vähän paremmin, tottakai huomaa, ettei ole kisoja hiihtänyt eikä paljon kovia tehoja lumella tehnyt.

Maajoukkuehiihtäjistä Mona-Liisa Malvalehto oli flunssaisena sivussa.

>> Kisasivut

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri